ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להביא היום (שלישי) בפני הקבינט הצעה להפסקת אש בחזית הצפון, כך מדווחים גורמים ישראליים בכירים. על פי ההצעה, שגובשה בתיווך אמריקאי-צרפתי, צה"ל ייסוג מלבנון תוך 60 יום וחיזבאללה יתרחק מהגבול עם ישראל, כך דווח בניו יורק טיימס.
על פי הדיווחים, נקודת המחלוקת המרכזית בהסכם נוגעת לדרישתו של נתניהו להבטיח את יכולתה של ישראל לחדש את הלחימה במקרה של הפרת ההסכם מצד חיזבאללה. ישראל מבקשת אישור פורמלי מארצות הברית - אם כחלק מההסכם או במסמך נלווה - שיאפשר לה לפרוס מחדש כוחות במקרה שחיזבאללה יפר את ההסכם.
ההצעה הנוכחית מבוססת על הסכם הפסקת האש משנת 2006, אך הפעם ישראל דורשת ערבויות חזקות יותר. על פי המתווה, צבא לבנון יתפרס בדרום המדינה כדי להבטיח שחיזבאללה יישאר צפונית לנהר הליטני, מה שייצור אזור חיץ לאורך הגבול עם ישראל.
בתוך כך, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התנגד פומבית להצעה ואמר כי "הסכם עם לבנון הוא טעות גדולה. החמצה היסטורית למיגור חיזבאללה". עם זאת, בן גביר נמנע מלאיים בפרישה מהקואליציה, כפי שעשה בנוגע להסכם הפסקת אש אפשרי בעזה.
על פי דיווחים של שני אנשי משמרות המהפכה האיראניים, שדיברו בעילום שם, נראה כי חיזבאללה מוכן לקבל את ההסכם. השניים מסרו לניו יורק טיימס כי איראן קיבלה ביום שני הודעה על כך שהפסקת האש קרובה מאוד.
במקביל למגעים המדיניים, חיזבאללה ממשיך בלחימה בניסיון להשיג יתרון לקראת השלב האחרון של השיחות. ביום ראשון שיגר ארגון הטרור לפחות 250 רקטות לעבר ישראל ופצע לפחות 13 אנשים. בתגובה, צה"ל הורה על פינוי נרחב באזור דרום ביירות ותקף מרכזי פיקוד של חיזבאללה.