לצד התמרון הקרקעי בדרום לבנון, שהחל לפני כשישים ימים, צה״ל הצליח ליצור לחץ מסיבי בשלוש נקודות על חיזבאללה - מה שהוביל אותו לדרוש הסכם הפסקת אש.

הלחץ הראשון היה ניתוק צירי ההברחות והתחמשות של חיזבאללה מסוריה. ראשית, על פי פרסומים זרים, חיל האוויר תקף בשבוע שעבר מיליציות חיזבאללה בסוריה. מדובר בכוח שפועל לשמר את כוח משטרו של נשיא סוריה בשאר אסד כנגד המורדים. בתקיפות נהרגו מאה מחבלים ועשרות נפצעו. במקביל, חיל האוויר לא איפשר לחיזבאללה להתחמש תוך כדי הלחימה, תוך שהוא תוקף את מעברי הגבול בין סוריה ללבנון ובמקביל תוקף גם את יחידה 4400 - יחידה שאחראית על ההברחות והתחמשות של הארגון. חיל האוויר תקף את פעילי היחידה, את המנהרות, המחסנים והמפקדות של היחידה. חיזבאללה הבין כי הוא לא מצליח להתחמש ולהשלים את יכולות האש שנפגעו לו.

נקודת הלחץ השנייה שהשפיעה על חיזבאללה הוא סיפור הלחץ על ביירות - התקיפות המסיביות של חיל האוויר על העיר, בדגש על שכונת הדחייה. חיל האוויר תקף למעלה מ-280 מטרות בדחייה ו-50 מטרות בשכונות אחרות בביירות, פי שניים מטרות בדחייה מלבנון השנייה. צה״ל אומר כי הושמדו כ-90 אחוז ממחסנים או ממפעלי ייצור של חיזבאללה בתוך הדחייה. "כל בית שני בשכונה הוא מחסן אמצעי לחימה או מפעל להרכבת טילים ומערכות נשק", אומר גורם ביטחוני.

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

תקיפות צה''ל בדאחייה בביירות 17.11.24 (צילום: רויטרס)
תקיפות צה''ל בדאחייה בביירות 17.11.24 (צילום: רויטרס)

נקודת הלחץ השלישית זה סיפור השליטה האווירית מעל לבנון. העובדה כי חיל האוויר הצליח ליצור חופש טיסה בשמי כל לבנון מאפשר לצה״ל לצוד את הפעילים והבכירים של חיזבאללה. הדבר גרם לצמרת הארגון ולפעילים בדרגות נמוכות יותר להימצא בתחושת נרדפות - שהם חשופים לפגיעה ואין להם מחסה בשום מקום במדינה.