הישגיו של עמיר פרץ, המסיים היום (חמישי) את כהונתו כיו״ר התעשייה האווירית, מדגישים את יכולתו לשלב חזון עסקי, חברתי וביטחוני. בתקופה זו הפכה התעשייה האווירית לשחקן מרכזי בזירה הבינלאומית ולגורם משמעותי בכלכלה ובביטחון של מדינת ישראל.

יחד עם המנכ"ל, שהציב את חזון "חברה אחת" (One Company), עמיר פרץ תרם ותמך במימושו של חזון זה, תוך יצירת אווירה תומכת ששמה דגש על אחדות ושיתוף פעולה, ובכך גישר על ניגודים פנימיים בתוך החברה.

בשלוש שנות כהונתו, ובשיתוף פעולה עם המנכ״ל בועז לוי ומזכיר ארגון העובדים יאיר כץ, רשמה התעשייה האווירית שיאים היסטוריים. בשנת 2023 הגיע הרווח הנקי ל-318 מיליון דולר, וצבר ההזמנות נכון לכתיבת שורות אלה הוא כ-25 מיליארד דולר (בהשוואה ל-13.4 מיליארד בתחילת כהונתו) הישגים אלו, שהושגו למרות תחרות עולמית ואתגרים ביטחוניים וכלכליים, משבר הקורונה ומלחמה, ממקמים את החברה כמובילה עולמית בתחומה.

הדירקטוריון בראשות פרץ הכריז על  דיבידנד היסטורי למדינה, בגובה כולל של מעל למיליארד ש״ח. פרץ יזם נוהג שבו כל הכרזה על דיבידנד מלווה בחלוקת מענקים מיוחדים לעובדים, ביטוי להערכת תרומתם ולהגברת המוטיבציה הפנימית.

בזירה הבינלאומית הוביל פרץ מהלכים לחיזוק קשרים ופתיחת שווקים חדשים, בהם חיזוק משמעותי של היחסים עם מרוקו. מהלכים אלה הרחיבו את נתח השוק העולמי של החברה ופתחו הזדמנויות עסקיות משמעותיות.

גם בזירה המקומית יזם פרץ פרויקטים חברתיים-כלכליים, כמו תוכנית "עוטף לעוטף" לחיזוק הפריפריה. התוכנית כוללת הקמת מרכזי חדשנות ברחבי הארץ והקמת מפעל חדש באופקים, שיעסיק כ-100 עובדים, תוך יצירת משרות באזורי עדיפות לאומית.

בנוסף, חיזקה התעשייה האווירית את נוכחותה בארה״ב עם הקמת מרכז מבקרים בוושינגטון הבירה ומרכז חדשנות טכנולוגי, שנועד לחבר צעירים אמריקאים לעולם הטכנולוגיה המתקדם של החברה ולהעמיק את הקשרים עם שותפים אסטרטגיים.

פרץ גם הוביל השקעות נרחבות במחקר ופיתוח, עם דגש על תחומים כמו בינה מלאכותית, רחפנים, הגנת סייבר ומערכות נשק מתקדמות. השקעות אלה שדרגו את מעמד החברה כחלוצה טכנולוגית וכשותפה אסטרטגית לביטחון ישראל ובעלות בריתה.

במהלך כהונתו בנה פרץ תרבות ארגונית ששמה דגש על שיתוף פעולה והפחתת תחרות פנימית. שיח פתוח בין ההנהלה, ארגון העובדים והדירקטוריון אפשר יצירת מערכת אקו-סיסטם תומכת, שהתמקדה בהצלחת החברה כמטרה משותפת.

הישגיו של פרץ מבטיחים כי התעשייה האווירית תמשיך להוביל בזירה הבינלאומית ולתרום לכלכלה ולביטחון הלאומי של מדינת ישראל.