בעקבות שיגור שתי פצצות מרגמה מצד חיזבאללה לאזור הר דב אתמול (שני), הגיב צה"ל במהלך הלילה בתקיפה נרחבת של 30 מטרות בשטח לבנון. דוד אזולאי, העומד בראש המועצה המקומית מטולה, מתח ביקורת חריפה על התגובה הישראלית ועל ההסכם שהושג לאחרונה.
"ראינו אתמול. עכשיו מנסים לתרץ. נכון שצה"ל תירץ – זה רק הר דב, זה רק צבאי. אלה תירוצים. על כל פעולה בשטח ישראל, צריך להגיב בחומרה", הדגיש אזולאי.
לדבריו, ההסכם שגובש בשבוע שעבר מהווה כישלון מדיני. הוא מצביע על פער משמעותי בין ההישגים המבצעיים של צה"ל לבין התוצאה המדינית: "זה לא נותן לנו ביטחון מה שקרה אתמול. זה הסכם כניעה שישראל עשתה עם ארגון טרור. זה לא הפתיע אותי. אני לא מצליח להבין את הממשלה שלנו. צה"ל עשה פעולה מדהימה, נשארו 20%. צריך לעשות הסכם טוב יותר כדי שבמדינת לבנון לא יהיה צבא אחר חוץ מצבא לבנון".
באופן מפתיע, אזולאי חושף כי גם בצד הלבנוני קיימת אכזבה מההסכם: "אני שומע את הלבנונים בצד השני, אני גם מדבר איתם. יש לי חברים שם. הם גם רוצים את השינוי הזה. גם הם מאסו בחיזבאללה. מי שרואה מה קורה בדרום לבנון, מבין שלא כדאי להם לעשות את מה שהם עשו. אני מדבר גם על שיעים, ולכן אני לא מבין איך הממשלה שלנו רצה לעשות הסכם שבעיניי הוא מביש. זה לא נותן לנו ביטחון מה שקרה אתמול".
אזולאי מציע שתי חלופות להסכם הנוכחי: יישום החלטה 1559 של האו"ם, המחייבת קיום צבא אחד בלבד בלבנון, או יצירת אזור חיץ מראש הנקרה עד מטולה. הוא מסתמך על הערכות בכירי המערכת הביטחונית לגבי השמדת 80% מיכולות חיזבאללה: "מה הבעיה לשים רגל על הגז? חיזבאללה יכול להיות פעיל פוליטית בלבנון, זה בסדר, אבל לא צבאי".
למרות הביקורת החריפה, אזולאי מתאר התעוררות מחודשת במטולה: "אני מרגיש הקלה עצומה נפשית מכך שיש שקט יחסי, ותושבים חוזרים לנשום ולהריח את הבתים שלהם. הם עוד לא גרים פה, הם מתחילים לפתוח את הבתים, הם מגלים עוד פגיעות, מנקים, מפנים כמויות אדירות של אשפה". בסיום דבריו, הוא מדגיש את הקשר העמוק למקום: "זה מה שאנחנו חולמים עליו. אין לנו בית אחר ואין לנו ארץ אחרת".