הוועדה המיוחדת לפניות הציבור בראשות ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) תקיים היום (שלישי) דיון בנושא הטיפול בשורדי מסיבות טבח השבעה באוקטובר. לבקשת הוועדה, מרכז המחקר והמידע של הכנסת הכין מסמך שסוקר נתונים ראשוניים על שורדי המסיבות, שחושף את היקף הנתונים הקשים.
על פי המידע המעודכן, במתקפה על משתתפי מסיבת הנובה ומסיבת הפסיידק ועל צוות ההכנה לאירוע המידברן נרצחו 399 בני אדם. משרדי הממשלה הכירו בכל המשתתפים בשלושת האירועים כנפגעי פעולות איבה מבלי שהיה עליהם לפנות פרטנית ולבקש הכרה, כאשר המוסד לביטוח לאומי הכיר ב-3,710 שורדי מסיבות כנפגעי פעולות איבה. כמחציתם עברו ועדה רפואית והוכרו עם נכות וכ-10% נוספים נמצאים בתהליך טיפול בבקשתם.
ממשרד הבריאות נמסר כי בידיהם מידע על מקרה אובדנות אחד, של אישה בת 22 שנכללה ברשימת המשתתפים במסיבות. כמו כן דווח על שלושה ניסיונות התאבדות של נשים שורדות המסיבות, שהגיעו לחדרי המיון, נכון לחודש אוגוסט האחרון.
יו"ר הוועדה המיוחדת לפניות הציבור ח"כ יצחק פינדרוס: "הנתונים מלמדים על מה שעלה בדיוני הוועדה ומה שזועקים בכאב כבר מעל שנה, השורדים ובני משפחותיהם - מרבית השורדים נפגעו וזקוקים לסיוע והם לא מקבלים אותו בצורה המיטבית. שמחתי לשמוע, כי ראש הממשלה נרתם לעניין והחליט למנות פרויקטור לנושא, ולכשימונה נזמינו לוועדה לעבוד בשיתוף פעולה. מדובר בהצלת חיים של ממש וחייבים לתת לצעירים שורדי המסיבות את המענה המתאים ויפה שעת אחת קודם".
לדברי משרד הרווחה בחודשים הראשונים של המלחמה ניתן מענה מגוון לכ-1,200 שורדי המסיבות (כשליש מהשורדים) ונכון לסוף נובמבר 2024, כ-1,000 שורדים וצעירי הדרום פנו לקבלת מענה פרטני וקבוצתי במסגרת מיזם יובלים שהחל לפעול בחודשים האחרונים. נוסף על כך, מאז אוקטובר 2023, 358 שורדים (10% מהשורדים) נקלטו במחלקות לשירותים חברתיים.
מאז פרוץ המלחמה, 1,875 שורדי מסיבות (כמחצית משורדי המסיבות) פנו למרכזי החוסן לקבלת סיוע נפשי. מתוכם: 1,283 מטופלים באופן קבוע.