על רקע תקיפות המורדים הסורים בחלב ובאידליב שבסוריה, המומחה דמיטרי בארגה התראיין לערוץ החדשות הערבי "אלח'דת" ונכנס לעומקם של פרטים בכל הקשור למה שקורה בימים האחרונים בסוריה

כשנשאל על הטענות כי דמשק, נשיא סוריה והצבא הסורי לא קשורים למרידות במדינה, אלא איראן ורוסיה, ענה "אל לנו לשכוח שהמצב בסוריה לא יציב במשך זמן רב מאז 2019. רוסיה ערכה ניסיונות בפסגת אסטנה (טהרן, 2026) כדי לפתור את המשבר הסורי וליישם פתרון מדיני, אבל זה לא קרה". 

"כמו כן, הייתה סיבה להשבת היחסים הדיפלומטיים בין דמשק לאנקרה כדי שתהיה יציבות, חזרה של פליטים סורים לאדמות סוריה, וכדי שיהיו ערבויות משני הצדדים, אבל מה שאנחנו רואים עכשיו זה שינוי גדול שחל בשטח הסורי ובפלגים החמושים באידליב", ציין בארגה.

"ידוע שיש סחר בצבאות לתקיפות נגד כוחות הממשל הסורי ושיש מאמנים ממדינות המערב שנשלחו במיוחד לנפת אידליב כדי להכשיר יחידות חמושים. לכן, אני חושב שרוסיה תמשיך לתמוך בכוחות הממשלה בשטח סוריה מבחינה אסטרטגית". 

לאחר מכן הוסיף כי בין רוסיה וסוריה "יש הסכמות, ורוסיה הגיעה במקור עם הזמנה רשמית מדמשק לשטח סוריה. לכן, לפי דיווחים בתקשורת הרוסית, יישלחו נשק ותגבורת צבאית כדי למנוע קריסה והרס של אזורים נוספים בידי הפלגים החמושים".

"כאשר בסוריה מדברים על תמיכה בדמשק או על המשך תמיכה קיימת, מתכוונים שהתמיכה תחרוג מהתקיפות הנוכחיות ותתנהל בצורה אחרת על ידי הצבא".

עם זאת, בארגה ציין כי חל שינוי בהתייחסות של רוסיה כלפי סוריה בהשוואה לשנים עברו: "אני חושב שהמצב השתנה עכשיו. יש מבצע צבאי מיוחד באוקראינה. ישנן משימות בסיסיות של ההנהגה הצבאית הרוסית בתחום המבצעים הצבאיים באוקראינה".

"המצב השתנה מאז 2016, כאשר היו נוכחים מנהיגים צבאיים רוסים ואחרים בסוריה, ששיחקו תפקיד מהותי בפעולות הצבאיות בנפת חלב ובאזורים אחרים בסוריה". לקראת סיום הריאיון, בארגה ציין תפנית חשובה נוספת: "גם התפקיד האיראני באזור המזרח התיכון השתנה".