המתיחות סביב הסכם הפסקת האש ברצועת עזה נמשכת: מצרים מצפה לתשובת ישראל בנוגע להצעה שהגישה להפסקת אש זמנית בעזה. לפי דיווחים של גורם מצרי לעיתון אלאח'באר הלבנוני, ההצעה כוללת שחרור מספר גדול של חטופים בתמורה להעברת סיוע הומניטרי לרצועה. במקביל, הובטח כי כל הסכמה תלווה במעקב מצרי להבטחת עמידה של כל הצדדים בתנאי ההסכם.
מצרים הדגישה באזהרותיה לישראל כי סירוב להצעה יוביל ל"דרך ללא מוצא" ולפגיעה בסיכוי להציל חטופים ישראלים חיים. על פי הדיווחים, חמאס הביע נכונות וגמישות כלפי ההצעה המצרית, והמשך המגעים תלוי כעת בממשלת ישראל.
במקביל, דיונים שהתקיימו בהשתתפות טורקיה, קטאר וארצות הברית עסקו בתנאים לתהליך עסקת חטופים, כאשר קטאר חזרה לתפקידה כמתווכת ראשית. צוות המו"מ של חמאס צפוי לשוב לדוחא כדי לקדם את השיחות.
בחדשות 12 נחשפו אמש (רביעי) פרטי ההצעה המצרית החדשה לעסקת שחרור החטופים. במרכז ההצעה עומדות הפסקת אש זמנית והעברת מעבר רפיח לניהול הרשות הפלסטינית. עוד דווח כי ההצעה מציעה הפסקת אש של 45-60 ימים, במהלכה יתבצע שחרור הדרגתי של חטופים תמורת מחבלים במפתח חדש שייקבע. במקביל, יועבר ניהול מעבר רפיח לידי הרשות הפלסטינית והסיוע ההומניטרי יוגדל משמעותית לכ-350 משאיות ביום. המצרים גם מציעים מתווה חדש לפריסת כוחות בציר נצרים ובציר פילדלפי.
גורם פלסטיני בכיר מסר לערוץ כי הסכמתו העקרונית של חמאס להעברת השליטה במעבר רפיח לידי הרשות מהווה "תזוזה משמעותית" בעמדת הארגון. לדבריו, מדובר בוויתור כלכלי משמעותי עבור חמאס, והמהלך אף עשוי להקשות על בכירי הארגון לעזוב את הרצועה.
המתווה המצרי מנסה לגשר בין דרישת חמאס להכרזה על סיום המלחמה לבין התנגדות ישראל למהלך כזה בשלב זה. בכפוף להתקדמות במגעים, צפויה משלחת ביטחונית ישראלית בכירה לצאת למצרים בשבוע הבא. למרות האופטימיות הזהירה, מדגישים הגורמים כי טרם הושגה פריצת דרך וכי נותרו מחלוקות מהותיות בין הצדדים. ראש הממשלה נתניהו, שהביע בעבר התנגדות נחרצת למעורבות הרשות ברצועה, אמר אתמול בכנסת כי הוא מקווה שבקרוב יוחזרו "עשרות חטופים" הביתה.