התפתחות דרמטית בזירה הסורית: מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, אישר הלילה (בין שבת לראשון) כי ארצות הברית מקיימת דיאלוג ישיר עם ממשלת המורדים החדשה בסוריה, בצעד המסמן שינוי היסטורי במדיניות האמריקנית באזור.
במקביל, מתגבשת עסקה בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לבין ההנהגה החדשה בדמשק, שתאפשר למוסקבה לשמר את נוכחותה הצבאית במדינה. גורמים מדיניים בוושינגטון מעריכים כי רוסיה מנסה להבטיח את האינטרסים האסטרטגיים שלה בסוריה גם תחת השלטון החדש.
בלינקן רמז על אפשרות להקלה בסנקציות על סוריה, בכפוף להתקדמות בשיחות עם הממשל החדש. "אנחנו בוחנים את כל האפשרויות", אמר בלינקן, "כולל הקלות בסנקציות, בתמורה למחויבות לרפורמות משמעותיות".
מנהיג המורדים, אבו מוחמד אל-ג'ולאני, שבעבר היה מזוהה עם ארגון ג'בהת א-נוסרה, הפך לדמות המרכזית בזירה הסורית החדשה. גורמי מודיעין מעריכים כי הוא מנסה לבסס את מעמדו כמנהיג פרגמטי המסוגל לנהל דיאלוג עם המערב.
באיחוד האירופי עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות, מחשש לגל הגירה חדש לאירופה. עם זאת, נתונים ראשוניים מצביעים דווקא על ירידה בהגירה הבלתי חוקית לאיחוד האירופי בעקבות האירועים האחרונים.
לשינויים בסוריה עשויות להיות השלכות משמעותיות על המזרח התיכון כולו, ובפרט על ישראל. גורמי ביטחון בירושלים עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות, במיוחד לאור החשש מהתחזקות גורמי טרור באזור והשפעתם האפשרית על גבול רמת הגולן.