הצלחת המורדים הג'יהאדיסטים בסוריה מעוררת דאגה גוברת באזור, כאשר הן ישראל והן ירדן מביעות חשש מהתפשטות הקיצוניות לשטחן.
בישראל, החשש העיקרי הוא מהתפשטות הלחימה ליהודה ושומרון. בתקופה האחרונה נרשמה עלייה משמעותית בעימותים אלימים בין חמושים המזוהים עם ארגוני טרור (חמאס, הג'יהאד האסלאמי ודאעש) לבין כוחות הביטחון של הרשות הפלסטינית. העימותים כוללים הטמנת מטענים, פיצוץ מכוניות ועימותים חמושים.
במקביל, ירדן מביעה דאגה עמוקה מהמצב. גורמים בממלכה חוששים שקבוצות קיצוניות, בתמיכה והכוונה איראנית, עשויות לנסות לערער את יציבות משטרו של המלך עבדאללה. התסריט של התפשטות הקיצוניות מעבר לגבול מהווה איום אסטרטגי על הממלכה ההאשמית, במיוחד לאור המעורבות האיראנית המזוהה עם ניסיונות לערעור היציבות האזורית.
ד"ר משה אלעד, ראש המנגנון לתיאום ביטחוני לשעבר בין ישראל לרש"פ ומושל ג'נין לשעבר, אמר בשיחה עם גדי נס ב-104.5FM: "אנחנו מודאגים עשרות שנים שתהיה הפיכה בירדן. רוב הציבור שם נגד המלך - ציבור פרו-איסלאמי ואחים מוסלמים. מתקיים שם מעין דו-קיום רגיש, כאשר ישראל היא הקורבן עם הפגנות מתמשכות נגדה והשגרירות שנראית כמו מוצב צבאי".
לגבי המצב בשטחי הרשות הפלסטינית, אלעד מצביע על שני גורמים מרכזיים: ראשית, המאבק הפנימי ברשות בעקבות הודעת אבו מאזן על מינוי רווחי פתוח כיורשו, ושנית, מה שהוא מכנה "אפקט אסד" - החשש שהציבור יתקומם נגד השלטון. לדבריו, הרשות הפלסטינית מבינה שאם תהיה בעיה, היא תגיע מצפון, מאזור ג'נין.