צה״ל הקים את אוגדת המזרח שתזכה לשם אוגדת דוד. מדובר באוגדת מילואים שהוקמה כלקח מאירוע השבעה באוקטובר. האוגדה מתבססת על חמש חטיבות מרחביות מצפון ועד דרום בכל חטיבה חמישה גדודים עד על גדוד חמש פלוגות.
כל הלוחמים הם אנשי מילואים בני 35 עד 58, רובם מתנדבים לשרות, כל הפלוגות הגדודים והחטיבות נפרסו על בסיס כוח אדם אזורי, כאשר כלי הנשק ואפודי הקרב ימצאו בבית של הלוחמים ובעת תרחיש חירום היחידות יהיו זמינות בתוך זמן קצר לעבור משגרה ללחימה. ״זאת אוגדה לכל דבר ועניין, אם כי זה לא דומה לאף סד״כ של אוגדה בצה״ל, יש פה תפיסה שהיא שונה מהתפיסה המקובלת בצה״ל. אנחנו הולכים להקים חמש חטיבות איזוריות - גליל גולן, עמקים, שפלה, ירושלים ונגב. זה מחולק בעיקר בגלל הגיוס ההכנה להגנה, לא בהכרח לפעילות של כל יחידה״, אומרים בצה״ל.
מפקדי החטיבות כולם אנשי מילואים שיפקדו על חטיבות המילואים - אורי לוין בגולן, אלעד תאורי בעמקים, שי באהבד בשפלה דודו כהן בירושלים ויהודה לוין בנגב.
כאמור, באוגדה החדשה 25 גדודים בכל גדוד חמש פלוגות רוב הסד"כ כוח מתנדב בני 38 עד 58. באוגדה שני גדודים יחודיים: גדוד בדואי וגדוד יוצאי חיל הים (להגן בערבה), בכל גדוד צוות רחפנים שיתם מענה טוב יותר בהגנה.
״יש הרבה לקחים מהמלחמה ובוודאי מיום פתיחתה, אחד מרכזי זה הצורך בעוד סד״כ במלחמה שהיא מתמשכת וגם כשמסתכלים קדימה, גם בסיום המלחמה צפויים לנו אתגרים ביטחוניים משמעותיים ולכן הצורך בסדכ יבשתי הוא מובהק״, אומרים בצה״ל.
בצה״ל אומרים כי הגיוס וכך גם בניית הצוותים על פי האזור: ״מ״פ בכפר יונה יהיו מהמרחב של האיזור, זה חלק מהלקחים והלמידה שעשינו. לוחמים ומפקדים שמאורגנים באזור עם נשק אישי וציוד בבית, ונקבע מחנות עוגן שממנו יעשו השלמות, אבל הרעיון הוא שהגדוד יהיה במרחב שבו אני חי את חיי היום יום ואני מסוגל לגייס את הגדוד מהר ולקבל משימה".
"המשימות לפי הגדרת הרמטכ״ל כרגע. עוד נפתח את התוכניות האופרטיביות - הגנת הגבולות, בדגש על הגבול המזרחי, הגנת על קו התפר ויו״ש, אם נידרש אז סד״כ לאיו״ש וגם אם יש מקרה פריצה שתהיה יחידה שתבוא להגן. הגמישות המבצעית - יהיה כח מצויד ומאומן עם פו״ש, אגף המבצעים יוכל להפעיל אותו בגמישות מבצעית", אומרים בצה״ל.