מקורות פלסטינים וישראליים אמרו אמש (ראשון) כי ישראל הסכימה לשחרר כ-200 אסירים פלסטיניים שנידונו למאסר עולם, אך עדיין קיימת מחלוקת בנוגע לזהותם של אלו שישוחררו, ביניהם מרואן ברגותי, כך כפי שפורסם בעיתון הסעודי "אל שארק".
עוד דווח כי אחת מנקודות המחלוקת המרכזיות במו"מ נוגעת למספר האסירים הביטחוניים הפלסטינים שישראל דורשת להחריג מהעסקה, שכן ישראל התנגדה לשחרורם של 60 אסירים פלסטינים.
מקורות אישרו ל"אל-שרק" כי הסוגיות השנויות במחלוקת לא צפויות לחבל בהסכמה על השלב הראשון של חילופי חטופים, שיכלול שישה שבועות של הפסקת האש, נסיגה ומיקום מחדש של כוחות ישראליים.
לפי המקורות, ישראל הסכימה לראשונה לסגת לחלוטין מציר נצרים ופילדלפי, אך התעקשה להישאר בחלק חשוב בקו זה, שהוא האזור המחבר בין מעבר רפיח למעבר כרם שלום.
לפי המקורות, ישראל דרשה שהשלב הראשון יכלול 11 ישראלים מתחת לגיל 50, שחמאס מחשיב אותם כחיילים מתוקף שירותם ביחידות מילואים בצה"ל.
חמאס הסכים לכך, אך בתמורה הוא ביקש מספר גדול יותר של אסירים פלסטינים, כלומר 50 אסירים לכל עצור ישראלי, 30 מהם נשפטו למאסר עולם ו-20 נידונו למאסרים ארוכים.
כמו כן, הוסכם לפתוח מחדש את מעבר הגבול ברפיח, שינוהל על ידי עובדים שאינם שייכים לתנועת חמאס או לרשות הפלסטינית, כך לפי המקורות.
בדיווח הערבי צוטט מקור מדיני ישראלי שאמר: "האסיר הביטחוני מרואן ברגותי, הנחשב לאחד המנהיגים הפלסטינים הבולטים, לא ישוחרר גם אם יושג הסכם סופי".
מנגד, מקור הבקיא בפרטי המשא ומתן ציפה שהסוגיות השנויות במחלוקת ייפתרו עד סוף דצמבר הקרוב, שכן התפתחויות אלו מגיעות על רקע ציפייה אזורית ובינלאומית גדולה.
לצד זאת, המתווכים בקטאר ובמצרים עובדים עם צוותים טכניים של חמאס וישראל על מנת לסיים את פרטי עסקת החליפין והפסקת האש, באמצעות הסכמה על סעיפים ומנגנונים שהמתווכים הבינלאומיים יפקחו על יישומם.
גורם מדיני בכיר בממשלת ישראל העביר שורה של מסרים למשפחות החטופים, על פיהם השבת החטופים לא תיכלל בשלבים הראשונים של העסקה. אדם אחר שהיה חשוף לתוכנם של המסרים אמר כי הם היו "מפחידים ומטרידים מאוד".
אותו מקור אמר למשפחות כי על פי מסרים אלה, יש כעת רק הסכמה חלקית. בהודעות הסבירו כי העסקה "עדיין לא באופק, ואין הזדמנות לדעת מה יקרה השנה. סביר מאוד שזה לא יקרה גם בזמן הקצר שנותר לארה"ב בעת הנוכחית של חג המולד והשנה החדשה".
על פי המבנה המפורט של העסקה, שנידון במשך מספר חודשים, כשלמעשה התחדש המשא ומתן רק בחודש שעבר, הייתה הסכמה כי מבין כ-50 החטופים שעדיין בחיים, ישוחררו נשים (כולל חיילות), ילדים וגברים מעל גיל 50, כחלק מההסכם ההומניטרי. חמאס רואה בכל הגברים מתחת לגיל 50 חיילים, אך ישנה מחלוקת בין שני הצדדים מי מהם יוגדר כחולה וייכלל במסגרת ההסכם ההומניטרי.
המקור הישראלי ציין כי הדבר משקף שתי אפשרויות. לפי הראשונה שבהן, תהיה מחאה גדולה על ההסכמה החלקית, לאור החשש של נתניהו כי היא תוביל בהמשך להסכם המלא, שיכלול גם מתן מענה לדרישת חמאס לסיים את המלחמה ולפרק את הקואליציה".
המקור התייחס לאפשרות השנייה ואמר: "בחודשים האחרונים חל שינוי במחנה של משפחות החטופים מהימין ובקרב מתנחלים, שהקימו קבוצות שונות כדי להביע תמיכה ראשונית ומפתיעה בעסקה, כולל עסקה הכוללת סיום המלחמה ונסיגה מרצועת עזה, באופן שמבטיח את החזרת כל החטופים, חיים או מתים".