תא"ל (מיל') יוסי קופרווסר, לשעבר ראש חטיבת המחקר באמ"ן, שוחח עם מיה זיו-וולף ואריה אלדד ברדיו 103fm על התקיפות של חיל האוויר בתימן וטען: "משדרים מסר לאיראנים".

"זו התגובה הנדרשת כדי להעביר את המסר לחותים להפסיק את הירי לשטח ישראל. קשה לדעת האם זה יהיה די. באותה הזדמנות אנחנו גם משדרים מסר לאיראנים אם שכחו שנוכל להגיע גם אליהם אם צריך", אמר  קופרווסר בתחילת הראיון. 

"ישראל פגעה בתחבורה הימית של החותים ועכשיו תקפו את שדה התעופה, אז עכשיו יהיה להם קשה לקיים תחבורה אוויריות. יש להם שדות נוספים אבל זה השדה המרכזי שלהם. אנחנו מסוגלים לגבות מחיר גבוה. עשינו את זה במספר תקיפות וזו תקיפה מאסיבית יותר מהתקיפות האחרות. המסר הוא ברור: המחיר הוא גבוה וכדאי לכם לא לשלם אותו לוקח זמן עד שהמסר נקלט. לקח לנו שתי תקיפות באיראן ולא בטוח עד כמה הוא נקלט אצלם לקח לנו חודשים של תקיפות בלבנון להעביר את המסר לחיזבאללה עד שנקלט אצלם. לאור מה שעשינו לחיזבאללה המיליציות השיעיות בעיראק הודיעו שיפסיקו להתקוטט איתנו. יש הישגים לתהליך גביית מחיר". 

בנוגע לחמאס אמר: "היחידים שזה עניין קיומי עבורם זה חמאס. הם לא מפסיקים את הלחימה כל כך בקלות. בשביל החות'ים, בשביל המיליציות השיעיות בעיראק ואפילו בשביל איראן זה לא עניין קיומי הבטחת שלטון חמאס בעזה לכן אני מאמין שבסופו של דבר המסר הזה ייקלט גם אצלם".

האם ישראל חייבת להילחם את המלחמות בעצמה?
"לצערי כן זה לקח יותר רחב מאשר המקרה התימני. במקרה התימני אנחנו משתפים פעולה עם הקואליציה הבינלאומית בראשות ארצות הברית ואנחנו שמחים על כל מהלך שמחליש את החות'ים מצד הסעודים או האמריתיים. אבל אנחנו מבינים שאף אחד לא יעשה בשבילנו את העבודה. אנחנו צריכים לעשות את הדברים הקשים בעצמנו. אפילו ארצות הברית ובנות בריתה לא הצליחו לשכנע את החות'ים להפסיק את הירי על השיט בכניסה לים האדום. אנחנו מוכרחים לעשות לבד. מצער אבל זה המצב. גם במקרה האיראני נצטרך לעשות את מרבית העבודה בעצמנו. גם בעבר, אני מזכיר את הכור בעיראק והכור בסוריה. הצענו לאמריקאים לטפל בהם ולצערנו הם סירבו לעשות את זה".

בסיום אמר: "אורך רוח, סבלנות זה לא יקרה בבת אחת אנחנו נמצאים במלחמה הזו מעל 14 חודשים. צריך אורך רוח וסבלנות. צריך הגנה אווירית חזקה בשביל למנוע מהם לגבות מאיתנו מחיר. בסופו של דבר הם יפסיקו. עלינו ליצור מציאות שבה יש לנו מבחר רחב יותר של אפשרויות פעולה, היה נכון ליצור יכולת יותר משמעותית בתחום הטילים. זה לא שאנחנו נעדרי יכולות כאלו אבל לא למטרות כל כך רחוקות כמו בתימן. לכן צריך לשקול מחדש האם נוכח האיום התימני, אנחנו נבנה יכולות שמותאמות לאיום הזה בתחום הטילים. זה הדבר היפה בכוח אווירי. ניתן להפעיל יום אחד באיראן, יום אחד בלבנון. באותו יום בעזה ואותו יום בתימן".