לאחר תקיפות ישראל בתימן, ביניהם את נמל חודיידה התימני במהלך השבוע שעבר, מקורות בעיתון "אל ערביה" מאשרים כי הנמל הפסיק את שירותיו. המקורות חשפו באותו עיתון כי הניווט בנמלי חודיידה, שנמצאים בשליטת החות'ים, הופסק מאז ה-18 בדצמבר.
עוד הוסיפו כי ספינות אינן יכולות לצאת מנמלי חודיידה, ביניהם "סליף" ו"ראס עיסא" שבתימן. ב-18 בדצמבר עשרות מטוסי קרב ישראלים פתחו ב-16 פשיטות על כמה אתרים חות'ים בבירה צנעא, וכן על נמלי חודיידה, ביניהם, כאמור, נמלי הנפט הבולטים "סליף" ו"ראס עיסא", שישראל הפציצה גם בסוף ספטמבר האחרון.
הדרך להפסקת השירות הואצה הין ביתר בשל ארבעת התקיפות הישראליות אמש (ראשון) על אזורים שונים במחוז אלסליף, מצפון לחודיידה. בינתיים, ישראל איימה על החות'ים במהלכים עתידיים, בהתחשב בכך שהמיליציה התימנית הפכה ל"זרוע היחידה בציר האיראני שעדיין לא בחנה את הכוח הישראלי", כך כפי שצוטט ב"אל ערביה".
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>>
שר הביטחון ישראל כ"ץ הוציא איום דומה לחות'ים, ואמר: "החות'ים חייבים לדעת שידנו הארוכה תגיע אליהם". תקיפותיה של ישראל לתימן מגיעות לאחר עשרות תקיפות מצד החות'ים והכוונה של עשרות ספינות משא בים האדום בתמיכתה של עזה.
לצד זאת, מספר אנליסטים סברו כי לאחר חיסול יכולות משמעותיות של חיזבאללה בלבנון, כמו גם של חמאס, ישראל הפכה מוכנה ונחושה יותר לפגוע בחות'ים.
הפסקת פעולתם של הנמלים מגיעה לאר הדיווח מאמש בערות אלח'דת, לפיו שלושה מנמלי חודיידה סבלו מהפסקת שירות, והחות'ים מטילים הגבלות על ייבוא סחורות דרך נמלים שבשליטת ממשלת תימן, שנחשבים לחלופה פוטנציאלית לנמל חודיידה. מהלך זה מאיים להחמיר את הסבל ההומניטרי במדינה, שבה 75% מהאוכלוסייה תלויים בסיוע חיצוני, במיוחד בסיוע הומניטרי שמגיע דרך נמל חודיידה.
השבבת הפעילות בנמלים מהווה צעד קריטי לאור העובדה שאספקת נמל חודיידה מהווה 80% מהסיוע ההומניטרי, והייבוא של מזון ומוצרים מסחריים לתימן. בנוסף לתפקיד ההומניטרי, נמל חודיידה מהווה עורק כלכלי חשוב עבור המיליציה החות'ית, המנצל את הנמל כנקודת גישה לכלי נשק איראניים שהוברחו לתימן. גורמים בתימן מאמינים כי ההתעקשות של המיליציה החות'ית להחמיר את הסכסוך האזורי תוביל את המדינה לאסון כלכלי וחברתי.