מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה אתמול (ראשון) בניו יורק לבקשת ישראל לדיון חירום בנושא תקיפות החות'ים. נציג תימן לא נכח בדיון. שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, אמר במהלך הדיון: "החות'ים ירו טילים על בית הספר שבו למדתי בילדותי – בית הספר שלי, בעיר שלי. זהו טרור נגד ילדים".

אחר כך, פנה השגריר לנציגי המדינות החברות במועצה והוסיף: "מה הייתם עושים אם זה היה הילד שלכם, בית הספר או העיר שלכם? אם לא תגיבו עכשיו כשבתי הספר שלנו נפגעים, אל תופתעו כשתגיע התגובה שלנו ואל תבקשו מאיתנו איפוק. נגמר עידן האיפוק".

השגריר דנון הציג מפה המציגה את המרחק בין ישראל לבין תימן והוסיף: "ישראל אינה חולקת גבול עם תימן ובכל זאת החות'ים, שמשמשים ככלי של איראן, שולחים טילים וכטב"מים לתקוף אזרחים חפים מפשע. 2,000 ק"מ לא יגנו על הטרור מפני עוצמתה של ישראל. זו לא אזהרה – זו הבטחה: החות'ים יושפלו בדיוק כמו חמאס וחיזבאללה".

שגריר רוסיה באו"ם, וסילי נבנזיה, נאם ארוכות ובחר לתקוף דווקא את ישראל ואת המערב. לדבריו: "המצב במזרח התיכון הינו מקור לדאגה. האלימות במגמת עלייה. יותר ויותר מדינות מהאזור נשאבות למעגל האלימות, כולל תימן. בעשרת הימים האחרונים נראתה הסלמה בתימן. חשוב להבין את שורש הבעיה - פירוש חד צדדי של המצב, אשר האחריות עליו מיוחסת על ידי המערב באופן בלעדי לחות'ים".

סגנית שגרירת ארה"ב באו"ם, דורות'י שיה, גינתה בחריפות את המתקפות של החות'ים על ישראל והדגישה כי ארצה תומכת בזכות ישראל להגנה עצמית. לדבריה, "החות'ים שיגרו מתקפה אינטנסיבית נגד ישראל בדצמבר, ללא כל התחשבות בחיי אדם. מתקפה אחת פגעה בלמעלה מ-12 אנשים בתל אביב". 

שיה חזרה על הקריאה למועצת הביטחון לשקול צעדים נוספים להגיב לאיום החות׳י, והבהירה כי החות'ים נתמכים על ידי איראן, במאמץ המתמשך שלהם לשגר תקיפות לטווח ארוך נגד ישראל, כולל על תשתיות אזרחיות. לדבריה, "אספקת הנשק מידי איראן מפרה את אמברגו הנשק של המועצה. זוהי אחריות של מועצת הביטחון של האו"ם להגיב להפרות של איראן להחלטותיה וחימוש קבוצות טרור".

בתוך כך, סיפר מקור תימני ל"מעריב" על אמצעי הביטחון הקיצונים שנוקטים החות'ים מחשש לתקיפות ישראליות. כך לדוגמה, הם מסתירים כטב"מים רבים אותם הם מעבירים בתוך משאיות רק בשעות הלילה המאוחרות, כשהתנועה דלילה, כדי להפחית את סיכון איתורם או צילומם. בנוסף, מנהיגיהם אינם מקיימים מפגשים קבועים כדי למנוע את איתור המיקום והמועדים של מפגשים כאלה, ומשתמשים במערכת תקשורת ישנה, ששונתה כך שהקישורים הכוללים את ההוראות הנדרשות נעלמים אחרי פתיחתם. באופן כללי, הם משתמשים במערכות תקשורת ישנות וטלפונים שהוכנסו לשימוש בשעתם על ידי האמריקאים והצרפתים, כדי להבטיח את חשאיות התקשורת שלהם".

המקור הוסיף וסיפר כי החות'ים ממקמים בתי מלאכה רבים לחלקי החילוף ברובעי מגורים – ואז טוענים שישראל מפציצה אזרחים. לדבריו, מקומות אלה מוצגים כבתי מלאכה למתכת, אך בעצם תפקידם הוא להכשיר חלקי כטב"מים מאלומיניום. לדבריו, כמה מהם שוכנים ברחוב אל סיטין בצנעא הישנה.

במקביל, דיווח העיתון "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון בשפה הערבית, כי החות'ים ביצעו מעצרים במחוזות סעדה, צנעא וחודיידה בתימן, מחשש ל"חדירה ישראלית". לפי הדיווח, החשש הוא שהבכירים החות'ים יירדפו וייפגעו, כפי שקרה לבכירי חיזבאללה. העצורים מואשמים בחיפוש אחר מידע שנוגע למיקומו של מנהיג החות'ים בתימן, עבד אל-מלכ בדר א-דין אל-חות'י, ומיקומם של המנהיגים הצבאיים.