מחקר ראשון על נתוני הלחימה בלבנון בשנה ושלושה חודשים האחרונים מעלה את ההיקף העצום של הכח של חיזבאללה אשר במשך שנים נבנה על ידי איראן שראתה את חיזבאללה ככוח צבאי משמעותי שאמור להילחם נגד ישראל בחזית הצפון. מחקר חדש של מרכז המידע למודיעין ולטרור על שם אלוף מאיר עמית במרכז למורשת המודיעין - מל"מ מנתח את היקף אמצעי הלחימה שצבר חיזבאללה ומגלה שכשבעים אחוז מאמצעי הלחימה שהגיעו לחיזבאללה מקורם בתעשייה הרוסית.
"במהלך תמרון צה"ל בדרום לבנון, הוחרמו כ-85 אלף אמצעי לחימה של חיזבאללה, בהם כ-6,840 מטולי RPG ורקטות ומשגרים של טילי נ"ט וטילים, כ-2,250 פגזים וטילים תלולי מסלול, כ-2,700 כלי נשק קלים וכשישים טילים נגד מטוסים", על פי מקורות בצה"ל היקף הנשק הזה מספיק לחמש יותר מאוגדה. על פי המחקר, "רובם המכריע של אמצעי הלחימה יוצרו באיראן וברוסיה והוברחו לחיזבאללה בטיסות ישירות מאיראן או בשיירות שעברו דרך שטח סוריה. בנוסף, הארגון הסתמך גם על ייצור עצמי של אמצעי לחימה".
לפי המחקר מגוון אמצעי הלחימה שבהם השתמש חיזבאללה שיקף את היכולות הצבאיות המתקדמות, בהן הצטייד הארגון בשנים שחלפו בין מלחמת לבנון השנייה ב-2006 לתחילת הלחימה באוקטובר 2023, ואת אפשרויות הפעולה שלו נגד ישראל, הן בקרבת הגבול והן ביכולת האיום על יעדים בעומק ישראל. "על אף הפגיעה הנרחבת של צה"ל באמצעי הלחימה שברשות חיזבאללה במהלך העימות הנוכחי, להערכתנו, לארגון עדיין יש יכולות וידע שמאפשרים לו להמשיך ולהוות איום אם הוא לא יפורק מכל אמצעי הלחימה שלו בכל רחבי לבנון".
המחקר בוחן את הפרסומים של חיזבאללה במהלך המלחמה על היקף התקיפות של חיזבאללה נגד מדינת ישראל וצה"ל: "חיזבאללה ביצע 3,194 תקיפות, בהן 1,040 תקיפות נגד מיקומים של כוחות צבא, 964 תקיפות נגד עמדות צבאיות, בסיסים, ציוד צבאי ושדות תעופה צבאיים ועוד 570 תקיפות נגד יישובים אזרחיים. נטען כי בוצעו 1,305 שיגורי רקטות (בחיזבאללה ציינו כי מדובר במספר השיגורים ולא במספר הרקטות שנורו בפועל), 760 שיגורים של טילי נ"ט, 589 שיגורים של פגזי ארטילריה, 184 שיגורים של ׳כלי נשק מונחי׳ שלא פורטו, 221 שיגורי כטב"מים, 97 אירועים של ירי צלפים ומכונות ירייה, 77 שיגורים של אמצעים נגד כלי טיס ו-94 שיגורים של ׳כלי נשק מתאימים׳ שלא פורטו".
המחקר גם מעלה נתונים מהיקף הירי והתקיפות שביצע חיזבאללה במהלך התמרון של צה"ל בלבנון ממבצע פיצוץ הביפרים ועד כניסת הפסקת האש לתוקף: "לפי התרשים, ביצע הארגון במהלך התקופה 1,666 תקיפות, בממוצע של 23 תקיפות ביום, כאשר בין המטרות היו 211 בסיסים של צה"ל, 111 מחנות, 420 עמדות, 147 מוצבים בגבול ישראל-לבנון, 540 ישובים, 17 מפעלים צבאיים וחברות ביטחוניות ועשרה שדות תעופה. במהלך התקיפות, בוצעו 1,285 שיגורים של רקטות וטילים ו-93 שיגורים של פגזי ארטילריה, ובנוסף בוצעו 166 תקיפות כטב"מים, שוגרו 34 טילי קרקע-אוויר, בוצעו 86 תקיפות באמצעות טילים מונחים, 16 תקיפות באמצעות רובי צליפה ומכונות ירייה ו-11 תקיפות באמצעות כלי נשק "ישירים".