האמירויות מנהלת שיחות חשאיות עם ישראל וארה"ב בנוגע להקמת ממשל זמני בעזה לאחר המלחמה, כך נאמר לרויטרס היום (שלישי) לפי מקורות המעורים בפרטים. על פי הדיווח, נדונה האפשרות שהאמירויות וארה"ב, יחד עם מדינות נוספות, יפקחו זמנית על הממשל, הביטחון ושיקום עזה לאחר נסיגת צה"ל ועד שממשל פלסטיני יוכל לקחת את השליטה, כך אמרו לרויטרס תריסר דיפלומטים זרים ופקידים מערביים.
בתוך כך, שר החוץ גדעון סער נפגש עם עבדאללה בן זאיד, שר החוץ של איחוד האמירויות, בארמונו הרשמי באבו דאבי. השניים צפויים לדון בהתפתחויות האזוריות וביחסים הבילטרליים בין המדינות. השר סער הגיע לאיחוד האמירויות בהזמנת השר האמירתי עבדאללה בן זאיד.
בכיר באמירויות הדגיש כי המדינה לא תשתתף בתוכנית שאינה כוללת רפורמה משמעותית ברשות הפלסטינית והקמת מדינה פלסטינית: "איחוד האמירויות לא תשתתף בשום תוכנית שלא תכלול רפורמה משמעותית של הרשות הפלסטינית, העצמתה והקמת מפת דרכים אמינה לקראת מדינה פלסטינית", אמר גורם באיחוד האמירויות לרויטרס, בתגובה לשאלות על הדיונים. כאמור בשיחות מאחורי הקלעים, אבו דאבי דוגלת בהקמת רשות פלסטינית מתוקנת שתשלוט בעזה, הגדה המערבית ומזרח ירושלים תחת מדינה פלסטינית עצמאית, אמרו המקורות. "המרכיבים הללו - שכרגע חסרים - חיוניים להצלחת כל תוכנית שלאחר עזה".
הדיפלומטים והפקידים הדגישו כי הרעיונות שעלו משיחות איחוד האמירויות היו חסרי פירוט ולא זוקקו לכדי תוכנית רשמית וכתובה ולא אומצו על ידי אף ממשלה. הדיפלומטים והפקידים אמרו שהשותפות של האמירויות עם ארה"ב והקשרים הדיפלומטיים שלה עם ישראל מספקת למדינת המפרץ מנוף מסוים על ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו. "לאחר יותר משנה של מלחמה, ישראל לא ששה להתוות חזון משלה לעזה והקהילה הבינלאומית נאבקה לגבש תוכנית בת קיימא", אמרו המקורות, שביקשו לא להזדהות.
דובר משרד החוץ האמריקאי אמר לרויטרס שהיו שיחות עם כמה שותפים, כולל איחוד האמירויות, על אפשרויות ממשל, ביטחון ושיקום, וכי טיוטות שונות של הצעות, תוכניות ורעיונות הועלו על ידי שותפים: "אלה היו דיונים דיוניים שנמשכים, כאשר אנו מחפשים את הדרך הטובה ביותר קדימה", אמר הדובר, וסירב להגיב עוד על "שיחות דיפלומטיות פרטיות".
בנוסף לרפורמה ברש"פ, ארבעה מהדיפלומטים ופקידים מערביים אמרו כי פקידים באמירויות הציעו להשתמש בקבלנים צבאיים פרטיים כחלק מכוח שמירת השלום בעזה שלאחר המלחמה. המקורות האחרים אישרו שעודכנו לגבי מה שהם תיארו כהצעות של האמירויות לאחר המלחמה, שכללו שימוש אפשרי בכוחות כאלה.
הדיפלומטים והפקידים המערביים אמרו שכל פריסה של קבלנים כאלה תעורר דאגות בקרב מדינות המערב. קבלנים צבאיים פרטיים, שנשכרו על ידי ארצות הברית וממשלות אחרות, התמודדו עם האשמות בעינויים, הפרות זכויות אדם ושימוש בכוח מופרז, בין היתר, כולל בעיראק ובאפגניסטן.
גורמים רשמיים באמירויות הזכירו את ראש הממשלה לשעבר סלאם פיאד, פקיד לשעבר בבנק העולמי בעל השכלה בארה"ב, כסוג האנשים שיהיו אמינים להוביל רשות פלסטינית מחודשת, על פי הדיפלומטים והפקידים.
פיאד כיהן כראש ממשלה משנת 2007 ועד שהתפטר בשנת 2013 לאחר שהסתכסך עם הנשיא מחמוד עבאס, שנשאר בתפקידו. רויטרס לא הצליחה להשיג את פיאד לתגובה.
גם באיחוד האמירויות וגם בישראל וגם ברשות לא הגיבו לידיעות.