תעשיית הביטחון הישראלית חווה את שנת השיא שלה, עם זינוק משמעותי במכירות על רקע הביקוש הגובר למערכות הגנה אוויריות וטכנולוגיות צבאיות - כך פורסם היום (חמישי) ב"וול סטריט ג'ורנל". החברות המובילות בתחום – אלביט מערכות, רפאל והתעשייה האווירית – מדווחות על עלייה של יותר מ-25% בהזמנות, שהסתכמו בכ-63 מיליארד דולר עד סוף הרבעון השלישי של 2024.

על פי משרד הביטחון, ישראל נמצאת בין עשרת יצואניות הנשק הגדולות בעולם, והביקוש למערכות כמו כיפת ברזל, חץ ומערכות הגנה לטנקים ממשיך לגדול. בין העסקאות האחרונות ניתן לציין את חוזה הענק עם סלובקיה, בשווי 560 מיליון אירו, לרכישת מערכת ברק MX.

המלחמה באוקראינה והמתיחות הגוברת במזרח התיכון דחפו מדינות רבות לחפש פתרונות מהירים ויעילים בתחום ההגנה, וישראל, עם הניסיון הקרבי הרב שלה, נחשבת לשותפה מועדפת. אך לצד העלייה בביקוש העולמי, התעשיות הביטחוניות נאלצות להתמודד עם האתגר של אספקת ציוד גם לשימושים מקומיים, בעיקר בתקופת הלחימה בעזה.

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>>

לדברי בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית, הייצור עובד כיום בקצב מקסימלי, כולל משמרות סביב השעון, על מנת לעמוד בביקוש. "אנו בעיצומה של מגמת גיוס נרחבת, אך נדרשים עוד אלפי עובדים כדי לעמוד ביעדים העתידיים", אמר.

במקביל, ישראל משקיעה בפיתוח טכנולוגיות חדשות כמו מערכת הלייזר "קרן ברזל", שנחשבת לפריצת דרך בזכות עלות השימוש הנמוכה שלה – רק מספר דולרים ליירוט. מערכת זו עשויה להגדיל עוד יותר את מעמדה של ישראל כמעצמת נשק מובילה בשוק הבינלאומי.

כחלק מהמענה לצרכים הצבאיים המקומיים, משרד הביטחון חתם לאחרונה על עסקאות בהיקף של 275 מיליון דולר עם אלביט מערכות להרחבת הייצור של חומרי גלם ותחמושת. המטרה: לעבור מאסטרטגיית הרתעה לגישה התקפית, בהתאם להמלצות ועדת הביטחון הלאומי שהוגשו השבוע.