הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, פרסם היום (חמישי) מאמר דעה בוול סטריט ג'ורנל, בו הוא מציע לנשיא הנבחר טראמפ דרכים לממש את איומיו כלפי חמאס.

במאמר מתייחס סגל להצהרתו של טראמפ מה-2 בדצמבר, לפיה "אם בני הערובה לא ישוחררו לפני 20 בינואר 2025, היום בו אכנס לתפקיד כנשיא ארצות הברית, יהיה מחיר כבד לשלם במזרח התיכון". טראמפ הוסיף כי האחראים "ייפגעו קשה יותר מכל מי שנפגע בהיסטוריה הארוכה של ארצות הברית".

"ביקרתי לאחרונה בג'באליה שבצפון עזה", כותב סגל, "האזור שהיה מהצפופים ביותר במזרח התיכון ומקור גאווה לחמאס, הפך להריסות כשרוב תושביו נענו להוראות הפינוי של צה"ל". לדבריו, למרות שצה"ל "שחרר את הגיהינום על עזה" ורוב הרצועה נמחקה, האוכלוסייה עדיין לא מתקוממת נגד חמאס.

סגל מדגיש כי חמאס רואה בסבל העם העזתי יתרון ולא חיסרון. "מחבלים הממקמים את מפקדותיהם בבתי חולים, בתי ספר וגני ילדים עושים זאת לא רק להגנה עצמית, אלא גם כדי לנצל את הריגת האזרחים לתעמולה - יותר הרג שווה יותר אהדה עולמית", כותב סגל. "בנוסף, חמאס גונב סיוע הומניטרי מאזרחיו ומוכר מזון במחירים מופקעים לאוכלוסייה הרעבה".

במאמרו מבקר סגל את ממשל ביידן שבמשך 15 חודשים לחץ על ישראל להמשיך באספקת הסיוע לעזה, למרות הבטחותיו של מזכיר המדינה בלינקן בתחילת המלחמה כי ארה"ב תפעל למנוע את נפילת הסיוע לידי חמאס.

הרס ברצועת עזה (צילום: רויטרס)
הרס ברצועת עזה (צילום: רויטרס)

סגל מציע שני צעדים: הראשון והדחוף הוא עצירת הגניבה השיטתית של הסיוע ההומניטרי על ידי חמאס, והעברתו רק באמצעות צה"ל או גורמים פרטיים מאובטחים. "ללא היכולת לגנוב סיוע ולנצל את האוכלוסייה הרעבה, חמאס יהיה בסיכון גדול לקריסה תוך שבועות", קובע סגל.

הצעד השני והאסטרטגי הוא מתן אישור לישראל לספח חלקים מרצועת עזה. "במזרח התיכון אין דבר כואב יותר מאובדן שטח", מסביר סגל, "בדיאלקט הפלסטיני המושג 'צומוד' (עמידה איתנה) קשור קשר הדוק לקשר עם האדמה. התוצאה הגרועה ביותר של מלחמה שנועדה לכבוש את ישראל תהיה שישראל תסיים עם יותר שטח מאשר כשהתחילה".

סגל מזכיר את מלחמת 1948, בה ישראל סיפחה יותר מ-2,000 מייל מרובע שיועדו במקור לערבים, ואת מלחמת 1967, בה השתלטה על שטחים ממצרים, סוריה וירדן. "האם מפתיע שתוקפים מנסים שוב ושוב להשמיד את המדינה היהודית, כשהם יודעים שאין כמעט סיכון לאובדן שטח? סטטוס קוו זה חייב להשתנות", כותב סגל.

הפרשן מציע לספח רצועת שטח ברוחב קילומטר סביב עזה כאזור חיץ, כולל רצועה של 5 קילומטרים בגבול הצפוני, שם היו התנחלויות ישראליות לפני הנסיגה ב-2005. לדבריו, טראמפ, שבתקופת כהונתו הראשונה הכיר בסיפוח רמת הגולן ובריבונות ישראלית מסוימת על ההתנחלויות ביהודה ושומרון, יכול להרחיב גישה זו לעזה. "שינוי המפה הזה עשוי לייצג התקדמות משמעותית לקראת שלום במזרח התיכון", מסכם סגל.