ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי, עומדים על כך שגם בתום הפסקת האש, צה"ל יישאר בשלושה אזורים מרכזיים בדרום לבנון, כך על פי דיווח של ברק רביד באתר החדשות האמריקאי "אקסיוס". 

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מתנגד למהלך שמובילים השלושה, אך אותם גורמים מעריכים שנשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ יתמוך בהחלטה של הדרג הביטחוני, זאת לקראת השבעתו וכניסתו לתפקיד הנשיאות ב-20 לחודש - סמוך למועד סיום הפסקת האש שיחול ב-27 לחודש. 

באותו דיווח הוסיפו כי גורם אמריקאי אמר כי ניצחונו של ג'וזף עאון, שנבחר לנשיא לבנון, ייצור לחץ נוסף על ישראל מארה"ב וממדינות מערביות וערביות אחרות לסיים את הנסיגה עד המועד האחרון. "הישראלים יתחילו לקבל את המסר שהם צריכים. אין סיכוי שהם יישארו בלבנון", אמר אותו גורם.

כוחות צה''ל בלבנון (צילום: איל מרגולין פלאש 90)
כוחות צה''ל בלבנון (צילום: איל מרגולין פלאש 90)


בתוך כך, עאון התייחס לתקיפות ישראליות ולמלחמה, ואמר שישקם את כל אשר הושמד על ידי תקיפות ישראליות, ואף קרא לדון במדיניות ההגנה של המדינה "כדי להסיר את הכיבוש הישראלי ולהדוף את תוקפנותו".

ג'ונתן אלחורי, מומחה ומרצה ללבנון ודיפלומטיה ציבורית, הוסיף לאור בחירתו של עוואן לנשיא לבנון כי "מבחינת ההסכם מול ישראל, היכולת שלו לאכוף את ההסכם הזה עלתה בצורה משמעותית, כי יש כרגע נשיא שיאכוף את ההסכם. בסוף הכל זה מעמד של נשיא, הנשיא מחליט על הדברים האלה".

הדיווח הנ''ל בא על רקע ביקורו בלבנון של שליח ארה"ב לישראל, עמוס הוכשטיין, שעמד בראש ישיבת ועדת המעקב אחר הפסקת האש, עם קציני צבא לבנונים וישראלים שהצטרפו. במקביל לפגישה, החל צה''ל למשוך את כוחותיו מהעיירה נקורה שבה התכנסה ועדת המעקב ומשאר הגזרה המערבית של דרום לבנון.