בשעות האחרונות הטיל צה״ל למערכה את אוגדה 162 אשר החלה לפעול לצד אוגדת עזה. במהלך הלילה ביצע חיל האוויר עשרות רבות של תקיפות מהאוויר של מטרות בבית חאנון אבל גם בעיר עזה עצמה.

התקיפות של חיל האוויר נועדו לרכך את ההתנגדות בבית חאנון בטרם הכוחות הגדולים של אוגדה 162 יכנסו למערכה. במקביל צה״ל ביצע פעילות הנדסית נרחבת באזור מסויים בבית חאנון בכוונה לנטרל את איום המטענים והתנועה התת קרקעית של המחבלים באותו מרחב.

בצה״ל מגבירים את לחץ הלחימה כדי להגיע למועד כניסת הפסקת האש במצב שבו חמאס מוכרע בצפון הרצועה ובכלל זה בבית חאנון במקום שבו חוליות החמאס עוד מאתגרות את כוחות צה״ל. 

הפצצות צה''ל בצפון הרצועה  (צילום: רשתות ערביות)
הפצצות צה''ל בצפון הרצועה (צילום: רשתות ערביות)

בצה״ל אומרים כי הם ערוכים לבצע כל החלטה של הדרג המדיני כולל יציאה מאזורים בהם הוא מחזיק בעזה. בצה״ל מציינים כי אחזקת עומק השטח כולל מניעת מעבר של תושבים מדרום הרצועה לצפונה נועד למלא צרכים מבצעיים אבל כל המהלך הצבאי בא לקיים את מטרות המלחמה שהמרכזית בהן היא החזרת החטופים.

בצה״ל יידרשו להתמודד עם אתגרים לכוחות ברצועת עזה ובעוטף- למשל כיצד יש לפעול במקרה שחוליית חמושים תתקרב לכוחות? כיצד יש לפעול כאשר לאזור הבידוק בציר נצרים יגיע אדם המזוהה כמחבל נוח'בה? ושאלה נוספת, כיצד יפעל חיל האוויר במהלך 42 ימי הפסקת האש- האם ימשיך לטוס בשמי עזה וכיצד יפקח מלמעלה?

בצה״ל אומרים כי הם נחושים לשמור על ביטחון התושבים בעוטף וכן על חיי הלוחמים הפועלים ברצועה. "צה״ל לא מתכוון", אומרים קצינים, "להתפשר בסוגיה זאת וחמאס אמור להבין כי צה״ל ידע להתמודד עם כל נסיון של הפרת הסכם הפסקת האש והם מציגים את הפעילות שישראל מבצעת יום יום נגד ההפרות של הסכם הפסקת האש בלבנון". 

בחיל האוויר אומרים בנוסף כי הם אינם יודעים נכון לשלב זה, אם יידרש לטוס בצמוד לרצועה ולפקח על כל מקום ברצועה מהאוויר.