שר הביטחון ישראל כ"ץ יפתח ביום הראשון הקרוב בהליך בחירת הרמטכ"ל הבא של צה"ל ויחל לראיין את המועמדים לתפקיד. המועמדים שיזומנו לריאיונות הם: סגן הרמטכ"ל, אלוף אמיר ברעם, מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, ואלוף תמיר ידעי. כאמור, על כ"ץ הוא להגיד את שם המועמד לוועדה למינוי בכירים כ-30 יום לפני מועד סיום הקדנציה של הרצי הלוי. לכן זה משאיר לו פחות משבועיים להגיש את השם.
השר כ"ץ: "בכוונתי לקיים הליך מסודר ומהיר כדי לאפשר לרמטכ"ל שיתמנה להיערך בהקדם לקראת האתגרים הביטחוניים הרבים בפניהם ניצבת מדינת ישראל בשעה זאת. כפי שהודעתי, בכוונתי לבחור את המועמד הטוב ביותר והמתאים ביותר להוביל את צה"ל בתקופה מאתגרת זו, וכפי שאמר ראש הממשלה ושר הביטחון הראשון דוד בן-גוריון: "תדע כל אם עברייה כי הפקידה את גורל בניה בידי המפקדים הראויים לכך".
כזכור, אתמול הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי הודיע לשר הביטחון ישראל כ"ץ כי יפרוש ב-6 במרץ 2025. "מתוקף הכרה באחריותי לכישלון צה"ל ב-7 באוקטובר, ובנקודת הזמן שבצה צה"ל רשם הישגים משמעותיים ומצוי במהלך מימוש הסכם לשחרור חטופים. בפרק הזמן שנותר אשלים את התחקירים ואחזק את מכונות צה״ל לאתגרים הביטחוניים", כך נכתב.
בתוך כך, שלושה מועמדים להחליף את הרמטכ"ל בתפקיד כאשר החזק ביותר הוא אלוף במיל׳ אייל זמיר, מנכ"ל משרד שר הביטחון זאת מפני שהוא לא היה בתפקיד ב־7 באוקטובר והוא ידוע כמקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו. לאחר פיטוריו של שר הביטחון לשעבר יואב גלנט, הציע זמיר להתפטר, אך התבקש להשאר בתפקידו.
דובר על אלוף אמיר ברעם, סגן הרמטכ"ל, שהיה בתפקיד במהלך השבת השחורה אבל "ירד למחתרת מאז". ברעם התבקש לפני כמה חודשים להאריך את כהונתו בחצי שנה, וסוכם כי ישמש בתפקיד עד חודש פברואר השנה. בין תפקידיו לקח האלוף אמיר חלק בהקמת אוגדת דוד, אוגדת המזרח וכן פעל מול וועדת נגל לקביעת תקציב הביטחון ובנין הכוח של צה"ל.