מצוקת כח האדם בצה"ל והמחסור בלוחמים: באגף כח אדם בצה"ל בוחנים את האפשרות כי המכינות הקדם צבאיות יפעלו באופן מקוצר של כחצי שנה ולא כתשעה חודשים עד שנה כפי שזה פועל היום. כיום יש ערוץ של מכינות "אופק", שמסלול הפעילות שלהן הוא חצי שנה ובדרך כלל בני הנוער לא נדרשים לבקש דחיית שירות.

המסלול של מכינות "אופק" מכוונות בין היתר לבני נוער משכבות סוציואקונומיות נמוכות שבמהלך הפעילות שלהם המכינה הם עוברים מסלול שמעודד אותם להשתלב בתפקידי לחימה ובמסלולי פיקוד וקצונה. על פי ראשי המכינות, צה"ל הציג להם כי זה מודל הגיוס שנמצא כמתאים ביותר לתקופת המלחמה, בזמן שמשרד הביטחון כבר הקדים גיוס ל-1300 מלש"בים, רובם בני מכינות לאור הצורך בגיוס לוחמים.

המכינה הקדם-צבאית ''הזדמנות לשנות'' (צילום: צילום פרטי)
המכינה הקדם-צבאית ''הזדמנות לשנות'' (צילום: צילום פרטי)

ראש אגף כח אדם במטכ"ל האלוף דדו בר כליפא הציג בשבוע שעבר את דו"ח אכ"א לראשי מכינות קד"צ ולראש האגף הביטחוני חברתי במשרד הביטחון וקבע כי מודל המכינות החצי-שנתיות הוא המודל הרלוונטי ביותר למצוקת כוח האדם בצה"ל ברקע המלחמה. ראשית, שיעור הגיוס ללחימה של בוגרי מכינות אופק הוא הגבוה ביותר מבין כלל שנות הי"ג, עם עלייה חדה גם בגיוסי הנשים לתפקידי לוחמה, מ"כים וקצונה. שנית, מודל אופק מונע נשירה במהלך השירות. שלישית, המודל לא מצריך דחיית שירות בשנה ורביעית,המודל מכניס לפול המכינות את הפרופיל הלא קלאסי מהפריפריה – כשנקודת הפתיחה שלהם נמוכה יותר.

יוסי מלכה, מנכ"ל מועצת מכינות אופק: "ממצאי דו"ח אכ"א מדגישים את התרומה המשמעותית של תוכניות י"ג השונות ודגש על התרומה הייחודית של מודל מכינות אופק לצה"ל בתקופה מאתגרת זו, ומבסס את חשיבותן כפתרון מיטבי למצוקת כוח האדם, תוך חיזוק הגיוס ללחימה ושילוב אוכלוסיות מגוונות בתפקידי פיקוד מהפריפריה. מודל אופק מאפשר לחניכים מכל חלקי החברה הישראלית להתגבר על חסמים מגוונים המונעים הצטרפות לשנת י"ג. מכינות אופק ימשיכו להעניק הזדמנות ייחודית לצמיחת הצעירים וידגישו את החינוך של הנוער לשירות משמעותי, חיבור לקהילה ותרומה למדינה, ונגיע לעוד ועוד נוער מכל קצוות הארץ".