"חיזבאללה אינו מסוגל כרגע לפתוח במתקפה מתמשכת על ישראל ותוכניתו לכבוש את הגליל סוכלה", כך אמר גורם ישראלי בכיר לאל-ח'דת הסעודי. הוא הדגיש כי "ההתחמקות והתסכול של חיזבאללה מיכולותיו החלישו אותו מאוד בעניין זה".
הגורם הוסיף כי חיזבאללה תכנן "התקפה צפונית והכין מכת אש, אבל המתקפה של חמאס ב-7 באוקטובר קלקלה את אלמנט ההפתעה ווהובילה לכישלון במלחמה". הבכיר הישראלי אמר לאל-ח'דת ש"ישראל גרמה לחיזבאללה שני זעזועים שגרמו לארגון לאבד את שיווי המשקל שלו". לדבריו, "חיזבאללה מתמודד עם קשיים גדולים בייצור נשק בלבנון משתי סיבות: ראשית, חיסול של מספר רב של מומחים צבאיים, ושנית, קשיים משמעותיים בהברחת אמצעי לחימה".
באשר לכוחות חיזבאללה, הביע הבכיר את "הפתעתו ממהירות התמוטטותם". הוא הסביר כי "חיסול המפקדים המבצעיים בשטח, שהגיע לאחר חיסול מנהיגים בכירים, פגע בשרשרת הפיקוד והוביל לקריסתה". במקביל, הגורם הישראלי אישר כי "ירושלים עדיין לא סיימה את מלחמתה בלבנון, והיא מתכוננת לאפשרות שחיזבאללה יפגע באחד מחמשת האתרים הצבאיים הישראליים בלבנון". הוא הדגיש כי התגובה הישראלית במקרה כזה תהיה חריפה.
כזכור, אמש התייחס ראש המוסד, דדי ברנע, בכנס INSS באוניברסיטת רייכמן למבצע הביפרים ואמר כי הוא "מסמן את נקודת המפנה במלחמה בצפון. חיזבאללה ספג מהלומה ששברה את רוחו – רוח חיזבאללה נשברה. באלפי המכשירים היה פחות חומר נפץ ממוקש".
עוד הוסיף ברנע: "המשלוח הראשון ללבנון ובו 500 ביפרים בלבד הגיע שבועות ספורים לפני טבח 7.10". בניגוד לטענת שר הביטחון לשעבר גלנט, ראש המוסד טען: "הפעלת שני המבצעים (הביפרים ומכשירי הקשר) בתחילת המלחמה לא הייתה מביאה להישג העוצמתי אליו הגענו במועד הפעלתו. במועד בו הופעל מבצע הביפרים, בסופו של דבר פוצצו פי 10 יותר מכשירי ביפר מכפי שהיו בידינו בתחילת המלחמה, ופוצצו פי שניים יותר מכשירי קשר".