מנהל רשת הארגונים הפלסטיניים בעזה, אמג'ד אלשאווה, הזהיר לאחרונה מפני משבר הומניטרי מחריף ברצועת עזה. בראיון לערוץ אל-חדת' הסעודי, תיאר אלשאווה את המצב ההומניטרי החמור ואת האתגרים הבריאותיים והסביבתיים העומדים בפני תושבי הרצועה.
"רצועת עזה חווה אסון הומניטרי עמוק", פתח אלשאווה את דבריו, "ראשית, ישראל הרסה את יסודות רצועת עזה ברמות שונות, וכן שיבשה את מאפייני החיים לאור ההרס הגדול של התשתיות במונחים של מגורים, מבנים, מתקנים וכבישים שנהרסו, לרבות רשתות מים וביוב".
אלשאווה פירט: "לפי ההערכות שלנו, יש יותר מ-180,000 טונות של פסולת בעיר עזה בלבד. מאז תחילת התוקפנות ברצועת עזה ב-7 באוקטובר ועד עכשיו, הצטבר במידה רבה, מכיוון שישראל מונעת את העברת הפסולת למזבלה הראשית ממזרח לעיר עזה באזור ג'האר אל-דיק בשיתוף פעולה עם הרשות העירונית".
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
לדבריו, בעיית הפסולת הפכה לאיום חמור על העזתים: "העברה של הפסולת הזו, שמהווה אסון בכל מובן המילה, תהיה לה השלכות חמורות על המציאות הבריאותית והסביבתית ברצועה. כמו כן, מאגר המים והאווירה במים ייפגעו, ולמיץ של הפסולת הזו יהיו השלכות חמורות".
עוד הסביר: "התחלנו לראות את המאפיינים הללו, בין אם דרך דיווחים רפואיים שמגיעים למקומות שבהם אנו מדברים, במיוחד על מחלות העור בעיר עזה. כאן כמובן נמצאת הכלכלה, כמו גם הריחות הרעים. עם הגעת הטמפרטורה הגבוהה יהיה מצב גרוע יותר עם התפשטות חרקים ודברים אחרים".
בהמשך דבריו, התייחס אלשאווה למשבר המים המחריף ברצועת עזה: "בנוסף לכך, נושא מי השתייה הוא משבר מים שמלווה את העקורים, עם הרס בארות מים, תחנות ניתוח מים וקווי מים. בזמן שהושמדו מקורות מים לבתים, הדבר מהווה נטל גדול על המוסדות ההומניטריים ועל תהליך הובלת המים לאזורים בצפון רצועת עזה בפרט, עם סגירת כבישים והיעדר מיכלים".
"גם מיכלי מים באזורים שונים ברצועת עזה מהווים נטל. אנו מדברים על אספקת מים מיום ליום לאוכלוסייה, ובמיוחד מי שתייה או מים בשטחים שונים בדרום רצועת עזה והעיר עזה, וגם בצפון רצועת עזה על אזוריה השונים", סיכם.