צה"ל מציג את נתוני הגיוס הראשונים של חודש נובמבר האחרון וממנו עולה כי קיים פער בין רצון המתגייסים לפני המבצע, כפי שענו בשאלון טרום הגיוס, לבין ההחלטה ביום הגיוס. מהנתונים עולה כי המבצע השפיע מאוד על המלשב"ים – המיועדים לשירות ביטחון. אחד מכל שישה מלש"בים במחזור הגיוס האחרון שינה את העדפתו לשירות קרבי בעקבות המבצע בקיץ.
במהלך חודש נובמבר התקיים גיוס לכל היחידות הלוחמות בצה"ל. בצבא אומרים כי החיילים שהתגייסו ליחידות קרביות שינו את דעתם ביחס לרצונם ערב המבצע. שישית מהם הביעו רצון גבוה יותר לשירות קרבי עקב המבצע, או בחרו ביחידה קרבית אחרת מזו שסימנו בתחילה, כך עולה מנתונים של חטיבת כוח האדם בזרוע היבשה. עוד עולה מנתוני הגיוס של חודש נובמבר שלראשונה מזה כמה עשורים שכלל המתגייסים לחילות ההנדסה, האיסוף הקרבי והתותחנים ביקשו לשרת באעותן יחידות ובמוטיבציה גבוהה.
בצה"ל מספרים כי בעבר יחידות אלה לא סומנו על ידי המלש"בים או שסומנו כיחידות לא רצויות. חיל ההנדסה הקרבית זכה לפופולאריות חריגה אומרים בצה"ל. הפעילות של לוחמי ההנדסה במהלך צוק איתן בפיצוץ המנהרות זכה לתיעדוף אצל המלשבים ומתגייסים חדשים לא היו מוכנים להתפנות ליחידות אחרות מלבד הנדסה קרבית.
עוד נתון מעודד שמפרסם צה"ל הוא ירידה חדה של 90 אחוזים במקרי סרבנות או נשירה מתפקיד התצפיתנית. בצה"ל רואים בשתי סיבות לנתונים המעודדים, צוק איתן ועבודת מטה עמוקה שהתקיימה בשנים האחרונות בקרב המלש"בים. בצבא מצביעים על עבודת שיווק אינטנסיבית של חיל האיסוף הקרבי, לו שייך מערך התצפיתניות. בנוסף, פתיחת אפשרות מעצר במיטב (לשעבר הבקו"ם) גם לנשים הובילה לירידה חדה בכמות הסרבניות לתפקיד התצפיתנית, שהעדיפו להימנע משהות במעצר.
חטיבת גולני הייתה החטיבה שזכתה להכי הרבה אהדה בקרב המתגייסם בנובמבר שם על כל תפקיד התחרו שישה מתגייסים. במקום השני נמצאת חטיבת גבעתי עם כחמישה מלש"בים המתחרים על כל מקום פנוי, ואחריהן חטיבות הנח"ל וכפיר, עם שלושה עד ארבעה מלש"בים.