מאז תחילת גל הטרור הנוכחי, הכיר אגף השיקום במשרד הביטחון ב-19 חיילים, שוטרים ולוחמי מג"ב שנפצעו באירועים, כנכי צה"ל, כך עולה מהנתונים שהוצגו הבוקר (רביעי) בדיון בוועדה לביקורת המדינה.



כל הנפגעים הוכרו ונקלטו באופן מיידי ב'מסלול ירוק'. זאת על מנת להבטיח רציפות בטיפול הרפואי. בין הפצועים שהועברו לטיפול אגף השיקום: 12 אנשי משטרה ואנשי מג"ב בשירות קבע, שבעה חיילי צה"ל ולוחמי מג"ב.



בדיון בכנסת הציג אגף השיקום גם את סטטוס הטיפול בפצועי מבצע 'צוק איתן', מבצע שהחל בקליטה מהירה ומקצועית של מאות חיילי צה"ל פצועים, ושנמשך גם בימים אלה בבניית תכניות שיקום ייעודיות ואישיות לפצועים שהוכרו כנכי צה"ל.



במהלך מבצע 'צוק איתן' ולאחריו התקבלו באגף השיקום 594 בקשות של חיילים להכרה כנכי צה"ל: 337 בקשות הגישו אנשי מילואים, 199 בקשות הוגשו ע"י חיילים בשירות חובה, ו-58 ע"י אנשי קבע.



"כל החיילים שנפצעו כתוצאה מלחימה, הוכרו ונקלטו באופן מיידי ב'מסלול הירוק'", מסביר גורם במשרד הביטחון. "לפצועים שהוכרו, חיילי חובה, קבע ומילואים, אושרו באופן מיידי טיפול רפואי ודמי קיום, ומיד עם שחרורם משירות הועברו לוועדות רפואיות לקביעת אחוזי הנכות הסופיים".



עוד עולה מהנתונים כי 201 חיילים הוכרו כנכי צה"ל בדרגה של 20% ומעלה. ל-83 חיילים נקבעה דרגת נכות של 10%-19%, ול-99 נקבעו דרגות נכו בין 0%-9%. שאר הבקשות שעדיין מטופלות - חלקן חדשות, חלקן בגין מחלות שהטיפול בהן אורך יותר זמן. בחלק מהבקשות הטיפול הופסק לבקשת הזכאים עצמם.



"לכל פצוע ממבצע 'צוק איתן' מונה 'מנהל תהליך טיפול', ואנשי מקצוע נוספים ממחוז השיקום, שאליו הוא משתייך, על מנת לספק לו ולמשפחתו מענה כולל בתחום הרפואי, הסוציאלי והרווחתי", נמסר ממשרד הביטחון. "תכניות השיקום שנבנות ביחד עם הפצועים, לוקחות בחשבון את כל מרכיבי הפציעה, הן בהיבטים הפיזיים והן בהיבטים הרגשיים. זאת על מנת לממש באופן מיטבי את היכולות של כל פצוע ופצוע, ולהתאים לו תכנית שיקום אישית".