"אנו מתייחסים באופן שווה למשפחות שכולות חד מיניות ולמשפחות שכולות הטרוסקסואליות", כך אמר היום (ראשון) שר הביטחון משה (בוגי) יעלון. שר הביטחון אמר את הדברים יוצאי הדופן  במהלך דיון שקיים בסוגיה עם העוסקים בדבר במשרד הביטחון, בהם מנכ"ל המשרד דן הראל וראש אגף משפחות והנצחה אריה מועלם.

הדיון התקיים בעקבות מאבקם של מילואימניקים בני ובנות הקהילה הגאה, לפיהם הנופלים מביניהם יוכרו כמשפחות שכולות, ולאחר שאף הקימו אוהל מחאה מול בית ראש הממשלה. במהלך הדיון עלה, כי אין כל הבדל בהכרה בשכול בין בני זוג מאותו מין לבין זוג הטרוסקסואלי, ולכן אין כל צורך בחקיקה.
 
שר הביטחון יעלון חידד את הסוגיה בסיכום הדיון, ואמר: "אנו מתייחסים באופן שווה למשפחות שכולות חד מיניות ולמשפחות שכולות הטרוסקסואליות. לא עולה על דעתנו שיהיה אחרת, ולא יהיה אחרת. החוב המוסרי שלנו למשפחות השכולות, לאלמנים ולאלמנות וליתומים הוא עצום, והן יוכרו ככאלו בין אם מדובר במשפחה חד-מינית או במשפחה הטרוסקסואלית".

ח"כ ציפי לבני בירכה על החלטתו של שר הביטחון יעלון, ואמרה כי היא שמחה עם הקהילה בהישג המאבק הזה. "הגעתי היום למאהל הזיכרון הגאה מול בית ראש הממשלה בירושלים ופגשתי שם צעירים שנאבקים למען הכרה בשכול של בני ובנות זוגם. לצעירים והצעירות האלה - פטריוטים, אוהבי המדינה, חיילים וחיילות שנלחמו וממשיכים להילחם למען המדינה שלנו, מגיע את הדבר הבסיסי ביותר - שוויון בפני החוק. גם בחובות אבל גם בזכויות. גם בחיים וגם במקרה של מוות. וטוב ששר הביטחון פעל בעניין", אמרה לבני. 

 "מגיע שוויון". לבני במאהל המחאה
"מגיע שוויון". לבני במאהל המחאה

מאבקם של המילואימניקים הגאים החל לפני כשלושה חודשים, כאשר יום אחרי שציינה הכנסת לראשונה בתולדותיה את יום זכויות הקהילה הגאה, עלו בכנסת שתי הצעות חוק שנועדו לתמוך בקהילה. האחת, ביוזמת ח"כ רויטל סוויד (המחנה הציוני), הייתה תיקון לחוק משפחות חיילים שנספו במערכה ונועדה להכיר בזוגות חד־מיניים שאיבדו את ילדם כהורים שכולים, כמו גם להסדיר את מעמדם של חברי הקהילה הלהט"בית ששכלו את בני זוגם ולהכיר בהם כאלמנים ואלמנות. האחרת, ביוזמת ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני), קראה להחיל את ברית הזוגיות בישראל. לא זו בלבד ששתי ההצעות נפלו, אלא שח"כ אמיר אוחנה, איש הליכוד והומו מוצהר, אף בחר להיעדר מההצבעות וספג לא מעט ביקורת על כך מהקהילה. 
 
על הביקורת נגדו טען ח"כ אוחנה בעמוד הפייסבוק שלו כי מדובר בהצעה “שלא נועדה לעבור אלא לנגח, ושגם לו הייתה עוברת, לא הייתה משנה מאומה במציאות בשטח". הוא הוסיף גם: “אני יכול לבשר ששוחחתי עם שר הביטחון במטרה לשכנע אותו להחיל את הצעת החוק הזו כהחלטה גורפת גם בלי צורך בהצעת חוק, שלצערי לא תוכל לעבור בהרכב הקואליציוני הנוכחי, אך הסתבר שלא הייתי צריך. ההחלטה הזו כבר קיימת ומיושמת במשרד הביטחון מאז שנות ה־90 עת החליט שר הביטחון דאז איציק מרדכי (הליכוד) לטובתו של אדיר שטיינר, בן זוגו של אל"מ דורון מייזל ז"ל, ובכך ייתר את העתירה שהגיש". אך דבריו של ח"כ אוחנה לא שכנעו חלק גדול מאנשי הקהילה, בהם לוחמים, חלקם קצינים שלא מזמן סיכנו את חייהם ברחובות עזה. 

ח״כ סויד, שיזמה והגישה את הצעת החוק להכיר בזוגות חד מיניים כהורים שכולים, הגיבה היום על מחאת המילואמניקים הגאים ואמרה: "מסתבר שיש הבדל בין שכול לשכול והממשלה מסרבת להכיר בזוגות חד מיניים שאיבדו את ילדיהם כהורים שכולים".

עוד אמרה ח"כ סוויד לאחר שהוקם אוהל מחאה מול בית ראש הממשלה שיעמוד עד לערב יום הזיכרון: "גם בנושא שהוא חוצה מפלגות ומאחד את כל המדינה, שכול ואבל, הממשלה לא מתייצבת לצד הקהילה הגאה".