בתי הדין הצבאיים נוהגים להחמיר מאוד עם חיילים בעבירות חמורות כמו סמים, זיוף ומרמה, השתמטות ועוד. אולם במקרה הזה, אפילו שופטי בית הדין הצבאי לא יכלו להישאר אדישים. חיילת מרקע דתי הואשמה בבית הדין הצבאי בגין מסמכים שונים שזייפה להשגת עשרות ימי חופשת מחלה, "גימלים" בסלנג הצה"לי. כתב האישום שהוגש ייחס לה עבירות חמורות של זיוף והיעדרות מהשירות שלא ברשות.
החיילת, תושבת אחת ההתנחלויות ביהודה ושומרון, החליטה להתגייס לצבא למרות הרקע הדתי והעובדה שכל חברותיה בחרו לקבל פטור. "רציתי לשרת בצבא על מנת לתרום למדינה ולהעצים את תחושת הערך העצמי שלי", היא ספרה באמצעות עורכת דינה דנה נוף. אולם בצבא קרה בדיוק ההפך: החיילת מצאה עצמה משמשת בתפקיד קבוע של תורנית מטבח, בו שטפה כלים על בסיס יומיומי. לדבריה, הרקע הנפשי שלה הפך את חווית השירות הצבאי לבלתי נסבלת.
עורכת הדין דנה נוף פנתה לפרקליטות הצבאית והדגישה את מצבה הנפשי הקשה והנסיבות הקשות בהן ביצעה את העבירות. "כבר בנעוריה מצאה עצמה מאושפזת בכפיה באשפוז סגור, באשפוזי יום ובטיפולים פסיכיאטרים ופסיכולוגיים לאורך שנים", סיפרה עו"ד נוף למעריב אונליין. לדבריה, "בהיותה בת 17 עברה אירוע תקיפה שהותיר בה צלקת עמוקה שהחמירה את מצבה הנפשי. בנוסף, במיונים לצבא, למרות הנחיית גורמי בריאות הנפש בלשכת הגיוס להמציא חוות דעת בנוגע לכשירותה, היא גויסה לצבא מבלי שכושרה הרפואי נבחן".
לאורך השירות נפגשה החיילת עם קב"נים ופסיכיאטרים צבאיים שהמליצו על שחרורה. החיילת טענה בחקירה במצ"ח כי: "כל פעם שהרגשתי שאני עומדת לעבור התמוטטות נפשית - הוצאתי גימלים". עורכת הדין נוף הציגה חוות דעת פסיכיאטרית שקבעה כי ישנו קשר ישיר בין ההפרעות הנפשיות מהן סובלת החיילת לבין העבירות אותן ביצעה. בסופו של יום, נענתה הפרקליטות הצבאית לבקשה לבטל את כתב האישום שהוגש נגד החיילת. עו"ד נוף: "הצלחנו להוכיח שלא רק שגיוסה לצבא היה טעות, אלא שההליכים המשפטיים החמירו את מצבה הנפשי הרעוע ממילא, אותו מצב שגרם למעשים מלכתחילה. חשוב להוסיף שהעברות כשלעצמן קרובות לרף התחתון של ההעמדה לדין. כשחיילים מצויים במצוקה נפשית קיצונית - לא ראוי שיועמדו למשפט שעלול להחמיר את מצבם הנפשי."
יצוין כי מדובר במקרה נדיר וחריג שכן בצה"ל נוהגים שלא להקל בעבירות מן הסוג הזה, כמו כן גם בתי הדין הצבאיים לא נוטים לקבל בקשות חריגות שכאלה.