סאגת מינויו של הרב אייל קרים לרב הצבאי הראשי קרובה לסיוום. חברות הכנסת של מרצ הודיעו כי הן מושכות את העתירה לבג"ץ. חברת הכנסת זהבה גלאון צייצה הערב בטוויטר כי "העתירה שלנו הביאה להתנערות מעמדות חשוכות ולהבהרת העמדה הראויה לכל חייל וחיילת בצה"ל. המטרה הושגה והמסר נקלט". "הרב קרים עשה תיקון. עכשיו תורכם, כל הרבנים, השרים, השרות והנשים, שמיהרו לתמוך בדברים כה חמורים ולהשתלח בבג"ץ", הוסיפה.
העתירה שלנו הביאה להתנערות מעמדות חשוכות ולהבהרת העמדה הראויה לכל חייל וחיילת בצה"ל. המטרה הושגה והמסר נקלט. @Michal_Rozin @tamarzandberg
— זהבה גלאון (@zehavagalon) November 23, 2016
הרב קרים עשה תיקון. עכשיו תורכם, כל הרבנים, השרים, השרות והנשים, שמיהרו לתמוך בדברים כה חמורים ולהשתלח בבג״צ
— זהבה גלאון (@zehavagalon) November 23, 2016
לאחר מכן הוסיפה, בתגובה לאלה האם משכו את העתירה, כי "ניצחנו. הרב קרים התנער מעמדותיו הקודמות אז מה הטעם להמשיך בהליך?".
ניצחנו הרב קרים התנער מעמדותיו הקודמות אז מה הטעם להמשיך בהליך? https://t.co/G9QDK1kPZg
— זהבה גלאון (@zehavagalon) November 23, 2016
ההחלטה של מרצ למשוך את העתירה, באה כאמור, בעקבות התצהיר שהגישה היום מחלקת הבג"צים , שכללה את התצהיר של הרב קרים. ממשרד המשפטים נמסר כי "כתב התשובה נתמך בתצהירו של הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, וצורף אליו גם תצהיר מטעם אל"מ הרב קרים, ובו התייחסות מפורטת, כפי שביקש בית המשפט, לאמירותיו כאזרח מלפני 14 שנים".
הרב קרים מתייחס בתצהירו לאמירותיו בכל אחת מהסוגיות שנזכרו בעתירה, ומפרט את עמדתו ההלכתית והערכית. את תצהירו פותח הרב קרים באמירה שטעה כאשר השיב בקצרה ובתמצית על שאלות מורכבות שיש בהן יותר מעמדה הלכתית אחת, וכן שטעה כשלעתים לא ניסח את דבריו באופן מדויק והיו מי שנפגעו מהם. "על פגיעה זו כבר כתבתי ואמרתי שהנני מתנצל בפה מלא", נאמר בתצהיר.
בנוסף, ציין הרב קרים, כי חלק מהדברים נאמרו במסגרת דיון תאורטי בהבנת פרשיה בתורה, שיישומם במציאות המודרנית בצה"ל מופרך מן היסוד. הוא מצטט מדברי שופט ביהמ"ש העליון בדימוס, מנחם אלון ז"ל, מהם הוא למד כי ככלל חובה לדון בכל מקורות התורה וההלכה, אך בה בעת להסיק לימינו ולשעתנו את המסקנות הנכונות. את תצהירו הוא מסיים בכך שעמדתו והשקפתו היא "שיש לנהוג כלפי כל אדם באשר הוא באופן שוויוני, מכבד ומקרב, ללא קשר לדתו, מוצאו, מינו או נטייתו המינית".
המדינה מציינת בכתב התשובה, כי הרמטכ"ל קרא את האמור בתצהירו של הרב קרים, ואף שוחח עמו בעבר לאחר שנודע לו דבר קיומן של אותן אמירות. "הרמטכ"ל השתכנע בשעתו, והוא סבור כך גם כעת, ואף ביתר שאת, כי הרב רואה עמו עין בעין את תפקידה של הרבנות הצבאית וכי עשייתו ופעולתו במהלך העשור האחרון מבטאות גישה ממלכתית ראויה, המבקשת לקרב וללכד בין כלל המשרתים בצה"ל ולהתחשב ברגשותיהם". גם לנוכח האמור בתצהירו של הרב קרים, המדינה חוזרת על עמדתה שלפיה דינה של העתירה להידחות.
בתצהיר נכתב כי "המדינה שבה על עמדתה, לפיה שיקול הדעת הנתון לרשות בהחלטתה למנות אדם לתפקיד בשירות הציבורי הוא רחב מאוד, ותחום ההתערבות בו הוא צר ושמור למקרים קיצוניים וחריגים בלבד. דברים אלה נכונים ביתר שאת בכל הנוגע להחלטות הרמטכ"ל בעניין מינויים בצה"ל. אופן הפעלת שיקול דעת הרמטכ"ל בעניין מינוי הרב קרים, כמו גם ההחלטה שלא לחזור בו מהמינוי, ואישורו ע"י שר הביטחון היו ועודם סבירים וראויים, ואינם מקימים עילה להתערבות בית המשפט".