ראש שירות הביטחון הכללי (שב״כ) לשעבר יורם כהן טען היום (חמישי) בכנס הרצליה כי "ראשי ממשלה קודמים הציעו הצעות נדיבות, אבל הפלסטינים דחו אותן". לטענתו, "ממשל אובמה הציג הסכם מסגרת שראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל ברמה עקרונית והציג הסתייגויות. אבו מאזן לא השיב להצעה, ובפועל דחה את ההסכם".
במהלך דבריו ביקש כהן להדגיש כי "הגעה להסדר קבע עם הפלסטינים הוא אינטרס ישראלי ותמנע מדינה דו לאומית, תביא לפריחה כלכלית ותשפר את היחסים עם הערבים". עם זאת, הוא טען כי הוא "מתקשה לראות הגעה להסכם כזה בשנים הקרובות", אך הבהיר כי "ישראל צריכה לנקוט בצעדים שישמרו את האפשרות להסכם בעתיד, תוך הימנעות מצעדים בלתי הפיכים בשטח שימנעו הסכם בעתיד".
בהתייחס לאופן שבו צריך להיראות, לדעתו, מתווה בין ישראל לרשות הפלסטינית, אמר ראש השב"כ לשעבר כי "בכל הסכם שלום עתידי יהיה צורך להגביל את מספר הפליטים שיוכלו להיכנס לרשות הפלסטינית. כמו כן, היעד הריאלי להסכם צריך להיות מעודכן למדינה מינוס או מדינה עם סמכויות ביטחוניות מוגבלות".
בתוך כך, הוא ביקש להסביר גם מהם הקשיים שיעמדו בפני שני הצדדים במהלך ניסיון להגיע להסדר ביניהם. "לאור טראומת ההתנתקות ישראל לא ערוכה כהלכה נפשית מוסרית פוליטית וחברתית לפנות מספר גדול של אזרחים מההתנחלויות", כאשר מהעבר השני, "ההנהגה הפלסטינית תתקשה להתגמש לבדה. היא תזדקק לתמיכה, גיבוי ולחץ של מדינות ערב".