בכאב, ובנחישות. משפחתו של סגן הדר גולדין, שגופתו מוחזקת על ידי ארגון החמאס מאז מבצע צוק איתן בשנת 2014, פתחה היום (ראשון) בקמפיין אינטרנטי בו היא קוראת לממשלת ישראל לשנות את התנהלותה מול ארגון החמאס כך שהחזקת הגופות תהפוך מנכס לנטל, להגדרתם. במהלך הסרטון, מזכירה משפחת גולדין כי לפני שמונה שר הביטחון אביגדור ליברמן לתפקידו הוא קרא להפציץ את רצועת עזה, ואף התייחסה לספרו של ראש הממשלה בנימין נתניהו: "הטרור, כיצד המערב יכול לנצח".


תוכנית מנכס לנטל של משפחת גולדין

בסרטון קוראת משפחת גולדין להפעיל לחץ על ארגון החמאס במטרה להעביר לידי ישראל את גופותיהם של גולדין ושל סמ"ר אורון שאול ללא שחרור מחבלים, וזאת באמצעות הפעלת לחץ כלכלי ואישי על רצועת עזה, בכירי הארגון והאסירים שישראל מחזיקה. בין השאר משפחת גולדין קוראת להפסיק את ביקורי משפחות המחבלים מעזה, את הטיפולים הרפואיים לקרובי משפחה של בכירי החמאס וצמצום ייבוא וייצוא הסחורות מהרצועה לישראל.



לאה גולדין: "חשוב שהתהליך מתקיים"





הסרטון יוצא יממה לאחר שהעיתון הלבנוני, "אל-אחבר", פרסם כי מתקיים משא ומתן מתקדם לביצוע שלב ראשון להחלפת שבויים בין ישראל לחמאס, בתיווך מצרי ורוסי. בראיון שהעניקה ל-103FM אמו של הדר, לאה גולדין, היא אמרה כי היא שמחה שמופעל לחץ על החמאס, וקראה שלא לשחרר מחבלים בתמורה לגופות הבנים.



"לנו חשוב שהתהליך מתקיים, יש לחץ מכל הכיוונים על החמאס", אמרה גולדין והוסיפה: "הצד האמריקאי החל בלחץ בערב הסעודית והוסיף לחץ על קטאר בעוד שישראל הוסיפה לחץ באמצעות שליטה על החשמל בעזה. כל זה מוביל לתגובה של החמאס. אני רוצה להגיד מילה טובה לשר ארדן על פעולות שנעשות להיפוך המשוואה, התחילו לבחון איך מקשים על האסירים. בעסקת נתניהו לשחרור שליט, הוא שחרר 1027 מחבלים, דבר כזה לא יקרה יותר. היום המחבלים ששוחררו שולטים בעזה. עסקה רעה מתקנים באמצעות עסקה טובה, יש לנו את אנשים שיודעים לנהל את המדינה ולעשות את זה. כולנו יודעים שהממשלה הזו משחררת מחבלים".



"אנחנו לקראת שלוש שנים מאז החטיפה ובקרוב תהיה האזכרה של הדר. היו המון דברים שניתן היה לעשות בשלוש שנים. בהסכמי הפסקת האש היה צריך להתנות את החזרת החיילים, למדינת ישראל היה מה לעשות. שלוש שנים היה הזמן בו הבינו שאבדו עקבותיו של רון ארד, זה היה הזמן בו משפחת שליט הבינה שהמחיר להחזרת גלעד לא יהיה קל. אל תפילו את האשמה על המשפחות, המשפחות לא שלחו את הילדים לקרב אלא צבא העם".