שר הביטחון אביגדור ליברמן ידרוש מחר מבחרי הקבינט לאשר תוכנית למתקפה רחבה ברצועה, כך דווח הערב (שלישי) בכאן 11. על פי הדיווח, ליברמן מתכוון לדרוש לצאת לפעולה בעזה, והטענה שלו היא שהמתווכים שכל כך ניסו להשיג רגיעה, לא הצליחו, לא הקטארים, לא המצרים, לא האו"ם. צריך לתת לחמאס מכה קשה. עוד נטען, כי שר הביטחון דורש להוכיח לחמאס שהטרור לא משתלם, ושהוא לא יקבל הטבות ברצועת עזה. במקביל לכך דיווח אתר החדשות העזתי Press Gaza כי חמאס הודיע למצרים כי שהוא לא יפסיק את ההפגנות על הגדר ואת הפרחת בלוני ועפיפוני התבערה עד "להסרת המצור".



בקבינט יש התנגדות לתוכניתו של ליברמן, ייתכן שאחד מהם הוא גם ראש הממשלה בנימין נתניהו שאמר שהוא לא שש לפעולות כאלה. שרים נוספים מתחו ביקורת על ליברמן, וטענו שהוא לא באמת רוצה מבצע ומדבר בעיקר פוליטיקה, ליברמן השיב לטענות ואומר שהם מכירים את כל התוכניות, ושהוא לא מתכוון לעשות את השיח הזה בתקשורת.



הדיווח הזה מגיע לאחר שהבוקר ביקר שר הביטחון באוגדת עזה, ברקע האירועים האלימים בשבועות האחרונים בגבול הרצועה. "לא נוכל להשלים עם האלימות שבוע אחרי שבוע", אמר השר, "אני ערכתי פה שורה של מפגשים עם אלוף פיקוד הדרום, מפקד האוגדה, מח"טים, מג"דים, גם עם החיילים, וההתרשמות שלי היא שכולם הגיעו להבנה שהמצב כפי שהוא היום לא יכול להימשך. אנחנו לא מוכנים להשלים עם רף האלימות כפי שאנחנו רואים שבוע אחרי שבוע, וכרגע חייבים להבין גם בצד השני - אנחנו, מדינת ישראל, מערכת הביטחון, עשתה הכל על מנת להגיע למצב של ה-29 במרץ, לפני פרוץ האלימות, בדרכי נועם. גם בהפעלת כוח, גם בשכנועים, גם בשת"פ עם הקהילה הבין לאומית ומוסדות או"ם ועם כל אחד שרק רצה לבוא ולעזור לפתור את הבעיה. מיצינו את כל האופציות, את כל האפשרויות, וכרגע הזמן לקבל החלטות".



אביגדור ליברמן בביקור באוגדת עזה, צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
אביגדור ליברמן בביקור באוגדת עזה, צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון



עוד ציין ליברמן: "אנחנו חייבים להנחית מכה קשה על חמאס, וזאת הדרך היחידה להחזיר את המצב לקדמותו ולהוריד את רף האלימות ל-0 או כמעט ל-0, או לרמה של ה-29 במרץ. זאת חייבת להיות החלטת קבינט, לצערי לא שר הביטחון ולא ראש הממשלה, ולא ראש הממשלה יחד עם שר הביטחון, לבד לא יכולים לקבל החלטה כזו. זאת החלטת קבינט, לפחות עמדתי היא ברורה כמו שאמרתי בכל הפורומים הביטחוניים וגם בעמדה פומבית. כששואלים אותי מה השתנה, מה קרה פתאום, למה דווקא עכשיו, תמיד יש איזשהו רגע שבו אתה חייב לקבל החלטה. מבחינתי הרגע הזה הוא מה שקרה ביום שישי האחרון. אחרי שאפשרנו לאנשי האו"ם להכניס ארבע מכליות דלק בבוקר, בערב קיבלנו פרץ של אלימות, גל של אלימות בפרופיל שלא זכור לי הרבה זמן".



אנחנו ראינו גם הצהרות של ראשי חמאס, כולל איסמעיל הנייה, שאמר בצורה ברורה: 'לא דלקים ולא משכורות יפסיקו את הפעלת האלימות מצד חמאס. המטרה שלנו היא להגיע להסרת המצור'. הסרת המצור יש לזה פירוש אחד: יכולת חופשית באין מפריע להכניס נשק, להביא אנשי חיזבאללה איראנים לתוך רצועת עזה, ולזה אנחנו לא נסכים מעולם. צריך גם להבין שיש כל מיני פרשנים ואני שומע 'כן אכן הנייה אומר שהם לא יפסיקו, אבל הוא אומר את זה רק כלפי חוץ, הוא צריך לרצות את דעת הקהל בפנים, בתוך רצועת עזה'. אני חושב שזה הפגם הגנטי של העם היהודי - אנחנו תמיד מנסים לא להקשיב מה אומר הצד השני, וכל הזמן מנסים לפרש את זה אחרת". 



"אני מציע שנקבל את הדברים כפי שהם, כשחמאס אומר 'לא נוותר על הפעלת האלימות על הגדר עד שלא תסירו מצור', צריך לקבל את זה כמו שזה בלי פרשנות. הניסיונות האלו לפרשן, בהיסטוריה שילמנו על זה מחירים כבדים מדי, גם בשנות ה-30, ואני כבר זוכר בסוף שנות ה-70 עם עליית חומייני לשלטון באיראן, צריך לקבל דברים כפי שהם. כשחמאס אומר שהם מעולם לא יסכימו להפסיק את האלימות על הגדר בלי שנסיר את המצור, אז אני מקבל את זה כפי שזה. ועוד פעם הם רוצים להגיע למשכורות, לדלקים, לכל ההטבות בלי לתת שום דבר, בלי הסדר בנושא שו"ן, בלי לוותר על הסעיף המרכזי באמנה שלהם- השמדת מדינת ישראל, וכמובן בלי לוותר על ייצור נשק וחפירת מנהרות. מבחינתי יש נוסחה אחת ויחידה: שיקום תמורת פירוז. אנחנו ניסינו את כל האפשרויות, אמרתי, אני חושב שאת השלב הזה מיצינו עד הסוף, כרגע צריך לקבל החלטות ואני מקווה שהקבינט יקבל החלטות נכונות", הוסיף שר הביטחון.