עלי חמינאי, המנהיג הרוחני העליון, איבד את סבלנותו לאור ההפגנות הרבות שפרצו בחודש שעבר נגד ממשלת איראן. גורמים במשרד הפנים האיראני מסרו כי מניין ההרוגים בהפגנות גבוה מהערכותיהם של ארגוני זכויות האדם. ד"ר רז צימט, מומחה לענייני איראן מהמכון למחקרי ביטחון לאומי, התראיין הבוקר (חמישי) לתוכנית "הקבינט" ב-103FM ושיתף פרטים נוספים על המצב באזור המתוח.


 
"אמש היו דיווחים על מספר הפגנות, אבל לא בקנה מידה נרחב. הבוקר עוד לא קיבלנו עדכונים, אבל היום עוד ארוך", אמר ד"ר צימט, "יש לגל הזה פוטנציאל להחליף את השלטון, אבל מספר המפגינים לא דרמטי. מי שיוצא לרחוב הם בעיקר בני המעמד הנמוך, והמשטר מוטרד מהדבר הזה. תורת הלחימה האיראנית לדיכוי הפגנות אומרת דבר כזה; בשלב ראשון אנחנו מפעילים את המשטרה, אם זה לא עוזר אנחנו מפעילים את המיליציה העממית, ואם זה לא מספיק אנחנו מפעילים את משמרות המהפכה. ברוב ההפגנות שהיו בשבועות האחרונים משמרות המהפכה אפילו לא היו צריכות להתערב".
 
כשנשאל עד כמה אנחנו יודעים מה המצב שם נוכח הסיפורים באינטרנט אמר ד"ר צימט שמרגע ששיתקו את רשת האינטרנט באיראן כמעט לחלוטין קשה לנו מאוד להבין מה קורה שם, "אנחנו צריכים לשאול את עצמנו האם הפגיעה כלכלית של הסנקציות מתורגמת לשינוי משטר, שזה החלום הרטוב של כולנו, או לכל הפחות שינוי חיובי של המדיניות במשטר האיראני".

לדבריו של ד"ר צימט פריסת ההפגנות השתנתה, והן לא מרוכזות רק בטהרן, "יש כ־150 מוקדים שונים ברחבי איראן, ואין ספק שהן מאוד רדיקאליות, כשאתה מאזין לקריאות שנשמעות שם אתה מבין שהם לא רק נגד הממשלה, אלה הם נגד המשטר כולו. יש ברקע קריאות להחזיר את השאה וזה מאוד חריג. לעומת ההפגנות בשנת 2009 אנחנו רואים עלייה באלימות - יש הצתה של בנקים, ושריפה של כספומטים ומשרדי ממשלה. כל הדברים האלה בהחלט משפיעים". 
 

עוד הוסיף: "חלק מהבעיות הכלכליות באיראן נובעות לא רק בגלל הסנקציות אלה בגלל בעיות מבניות, שחיתות, ומעורבות יתר של משמרות המהפכה בתחום הכלכלה. כל הדברים האלה מחייבים את איראן לצאת ברפורמות מאוד משמעותיות. כרגע לפוליטיקה האיראנית אין באמת יכולת לטפל בבעיות הקשות במדינה". 
 
ובתוך כל זה עד כמה סביר שהם יפעלו נגדנו במצבם הקשה? ד"ר צימט טוען שהוא לא חושב שיש לאיראנים מחשבה שדרך פעילות נגד ישראל יצליחו לאחד את הציבור שלהם יחד, "בציבור האיראני אתה שומע ביקורת קשה על הפניית המשאבים אל מחוץ לאיראן, ועדיין זה לא אומר שאיראן לא תפעל כי מבחינתה המערכה בסוריה ובעיראק משמרת אינטרסים לאומיים".