שעות ספורות לפני שיושבע היום (רביעי) נשיא ארה"ב החדש, ג'ו ביידן, מפרסמים ה-INSS, המכון למחקרי ביטחון לאומי, ואוניברסיטת תל אביב סקר דעת קהל בנוגע לעמדת הציבור הישראלי על אתגרי החוץ והביטחון העומדים בפניו באזור. כך לדוגמה עולה כי הישראלים מסמנים את הגרעין האיראני כאיום המשמעותי ביותר ותומכים בפעילות נגדה אך בעדיפות בתיאום עם ארה"ב. עוד עולה כי יותר ממחצית הישראלים סבורים שביידן לא יצליח לקדם באופן משמעותי את תהליך השלום בין ישראל והפלסטינים.
המשא ומתן עם הפלסטינים: בתשובה לשאלה האם הנשיא ביידן יוכל לקדם באופן משמעותי את תהליך השלום עם הפלסטינים עולה כי 30% מהישראלים חושבים שכן, בעוד 52% חושבים שלא ו- 18% השיבו שלא יודעים. 51% מהישראלים חושבים שפתרון שתי המדינות אינו בר השגה בעתיד הנראה לעין, 35% חושבים שהוא אפשרי בעתיד הרחוק בלבד ורק 6% חושבים שהוא בר השגה בעתיד הקרוב. יחד עם זאת, רוב הציבור הישראלי עדיין תומך בפתרון שתי המדינות – 58% מהציבור הישראלי תומך בפתרון שתי מדינות לשני עמים בעוד 42% מתנגדים לו.
הגרעין האיראני: רוב הציבור הישראלי חושב שאיראן גרעינית הוא האיום המשמעותי ביותר הניצב בפני ישראל ותומך בפעילות נגדה בתגובה להתקדמותה בתכנית הגרעין. יחד עם זאת, רבים בציבור מתנים זאת בשיתוף פעולה עם ארה"ב. 26% מהישראלים השיבו כי אם איראן תחדש את פעילותה הגרעינית, על ישראל לפתוח במתקפה צבאית על אתרי הגרעין שלה, אך רק בתיאום עם ארה"ב. 20% מעדיפים שישראל תלחץ על ארה"ב להשיג הסכם גרעין משופר עם טהרן. רק 16% תומכים במתקפה צבאית ישראלית ללא תיאום עם ארה"ב.
חזית הצפון: הציבור הישראלי תומך בפעילות צבאית ישירה נגד האיראנים בסוריה ובלבנון. בתשובה לשאלה מה צריכה להיות תגובת ישראל לפרויקט דיוק הטילים של איראן וחיזבאללה, 37% תומכים בפגיעה ישירה בכוחות האיראניים שאחראיים לפרויקט הטילים המדויקים בסוריה ובלבנון, 19% תומכים אף בתקיפת תשתית ייצור הטילים בלבנון גם במחיר של אפשרות התדרדרות למלחמה, 17% מעדיפים שישראל תחזק את יכולות ההגנה שלה ו-14% חושבים שיש לחתור להסדר עם לבנון בתיווך גורמים בינ"ל להפסקת ייצור הטילים המדויקים.
המחקר הוא חלק ממדד הביטחון הלאומי שערך המכון למחקרי ביטחון לאומי – מדובר במדגם של למעלה מ 1,000 אנשים מכלל המגזרים בישראל. המחקר מגלה עמדות מעניינות של הציבור הישראלי במגוון סוגיות שקשורות ליחסי ישראל-ארה"ב ולמדיניות הרצויה באזור. את המחקר ניהלה ד"ר ציפי ישראלי מה INSS.