נשיא המדינה ראובן ריבלין, והרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי פתחו היום (שלישי) את ביקורם המדיני באירופה, בהזמנת נשיאי גרמניה, צרפת ואוסטריה. פגישתם הראושנה הייתה עם נשיא גרמניה, ד"ר פרנק וולטר שטיינמאייר, בארמון הנשיאות בברלין.
נשיא המדינה נשא דברים על ההתעצמות האיראנית, שלדבריו פועלת מתוך "סחטנות פוליטית" ואמר: "על הקהילה הבינלאומית לעמוד ביחד, בקול נחרץ ובלתי מתפשר נגד ההתעצמות הגרעינית של איראן ותמיכתה בארגוני טרור המאיימים על ישראל ועל היציבות באזור".
הנשיא התייחס גם לסוגיה הפלסטינית ואמר במהלך הפגישה כי הניסיון הפלסטיני להביא ל"פליליזציה" של הסכסוך יוביל לקיטוב בין הצדדים ולהמשך המשבר. הנשיא הדגיש כי "לא ניתן לצפות לקידום צעדים בוני אמון ולשיפור ביחסים, כאשר צד אחד מקדם חקירה פלילית נגד אזרחי הצד השני בבית דין זר". כמו כן, הוא הדגיש כי הקורונה הוכיחה שהגבולות הינם מלאכותיים וששיתוף פעולה בין ישראל והפלסטינים הכרחי מאחר וחיינו שזורים אלה באלה.
במהלך הפגישה, הרמטכ"ל התייחס גם הוא לשורה של נושאים ביטחוניים בדגש על איראן ולבנון. לדבריו, "במקרים בהם היה חשד כי נפגעו חפים מפשע, ידענו לחקור את עצמנו באופן יסודי ובמקרה הצורך, האחראים נתנו את הדין. ההבדל היסודי בינינו לבין אויבנו הוא שבעוד אנו עושים כל שניתן כדי להימנע מפגיעה בחפים מפשע, אויבנו עושים הכל כדי לפגוע באזרחינו החפים מכל פשע.
הרמטכ"ל הבהיר: "אנחנו בעידן של מלחמות חדשות, בעלות מורכבות רבה ובית הדין בהאג חייב להתאים את עצמו למציאות החדשה. החיילים שלכם יכולים לעמוד בפני אותן הבעיות גם בחלקים אחרים של העולם ולכן תמיכתכם עכשיו, חשובה לנו מאוד״.
בסיום הפגישה, נשאו הנשיאים הצהרות משותפות לתקשורת: "גרמניה מגלה היום מחויבות בלתי רגילה לביטחונה של מדינת ישראל ולשימור היציבות במזרח התיכון ואנו מלאי הערכה על כך. התקופה הנוכחית מסמנת מפנה פוטנציאלי ביחסי הכוחות במרחב שלנו. החתימה על הסכמי אברהם עם איחוד האמירויות, ועם מדינות ערביות נוספות, פותחת פתח של תקווה להעצמת הקולות המתונים באזור. דווקא בשעה זו, מאיימים הכוחות הקיצוניים ובראשם איראן, לערער על היציבות הזאת. על הקהילה הבינלאומית לעמוד ביחד, בקול נחרץ ובלתי מתפשר נגד ההתעצמות הגרעינית של איראן, ותמיכתה בארגוני טרור המאיימים על ישראל ועל היציבות באזור."
נשיא גרמניה נשא דברים והתייחס לסוגיות שעלו: "הנשיא ופמלייתו הציגו בפנינו את דאגתם מפני המשך הפיתוח של ההתחמשות הגרעינית של איראן כמו גם מתכנית הטילים האיראנית".
הוא ציין כי "מדיניות הממשל האמריקאי הקודם לא הביאה לדעתנו להתפתחויות חיוביות ויש לנו תקווה כי נצליח להביא לשינוי בעתיד עם הממשל החדש ושכנותינו באירופה. הנשיא ריבלין יודע כי עמדתנו היא כי פתרון שתי המדינות ישרת את האינטרס של שני הצדדים ויאפשר להם לחיות בשלום ובדמוקרטיה".