דובר צה"ל הודיע היום (רביעי) כי משרד הביטחון וצה״ל החלו בעבודות ההנדסיות לחיזוק ההגנה במרחב התפר. על כך הוסיף הרמטכ"ל, רב אלוף אביב כוכבי כי "משימתנו היא לסגור את מרחב התפר באופן שלא יאפשר מעבר בלתי חוקי".
"נמשיך לפעול בכל מקום ושיטה וככל שיידרש כדי לסכל טרור. בימים האחרונים תגברנו באופן משמעותי את הגזרה בכוחות ובאמצעי הנדסה על מנת לשפר את תשתיות המכשול", הבהיר.
כחלק מהעבודות, מנהלת גבולות ותפר, בפיקודו של תת-אלוף ערן אופיר מבצעת תיקון פרצות בגדר לאורך עשרות קילומטרים, חפירת תעלות נגד מעבר רכב ומיגון נוסף. במקביל, מבצעים כוחות ההנדסה עבודות חסימה ועיבוי של אמצעי ההגנה במרחב. לצד זאת, הנחה הרמטכ״ל את קצין ההנדסה הקרבית הראשי, תת- אלוף עידו מזרחי, בשיתוף עם כוחות ההנדסה בפיקוד מרכז, לחזק את מאמץ ההגנה בנתיבי החדירה.
בהתאם להערכת המצב, הוחלט על תגבור כוחות ההנדסה בפיקוד המרכז בשלוש פלוגות צמ״ה (ציוד הנדסי מכני כבד) ובכוחות מגדוד המילואים ההנדסי של הפיקוד. עוד הוחלט על הצבת כלים נוספים של חיל ההנדסה הקרבית במרחב התפר, לצד המשך תגבור מאמץ הסיכול ופעילות המעצרים.
בתחילת השבוע, חברי הקבינט המדיני-ביטחוני אישרו את התוכנית שהציג שר הביטחון, בני גנץ, בהיקף של 360 מיליון שקלים, לבניית 40 קילומטרים נוספים של מכשול התפר. את הקבינט כינס ראש הממשלה נפתלי בנט, ובמהלכו הוצגה תמונת מצב מבצעית בגזרות השונות נוכח הפיגועים לאחרונה.
על פי התוכנית, המכשול הביטחוני שיוקם יהיה באורך של כ-40 ק"מ. הוא ייחל באזור סאלם, שבצפון השומרון ויגיע עד לאזור בת חפר. המכשול יכלול חומת בטון מאסיבית, אמצעי מיגון ואמצעים טכנולוגיים נוספים בגובה של עד תשעה מטרים. החומה תחליף את הגדר שנבנתה לפני כ-20 שנה.
אלא שמהלך זה נתקל בביקורת מצד מפלגות הימין ובראשן מפלגת הציונות הדתית. זו יצאה נגד בניית גדר ההפרדה ובהודעה מטעם המפלגה נאמר: "אוסלו זה כאן. כשהזהרנו שבנט חצה את הריביקון לשמאל התבוסתני של המדינה הפלסטינית, היו כאלה שהרימו גבה. היום הוא צועד בדרכם של רבין, פרס ושרון ומחלק את הארץ דה־פקטו".