המארינס (חיל הנחתים האמריקאי) ביצע לראשונה ניסוי מוצלח במערכת יירוט, המשלבת את מיירט כיפת ברזל, כך הודיע היום (שני) משרד הביטחון. בהודעה נמסר, כי הניסוי באב טיפוס של מערכת היירוט לטווח בינוני של חיל הנחתים האמריקאי בוצע בהצלחה בשדה הניסויים White Sands שבמדינת ניו-מקסיקו. במסגרת הניסוי יורטו מספר מטרות המדמות טילי שיוט, ששוגרו בו-זמנית במסלולים שונים ומכיוונים שונים.
כאמור, אב הטיפוס של מערכת MRIC עושה שימוש במכ"מ GATOR ובמערכת שליטה ובקרה CAC2S, יחד עם מיירט 'טמיר' ומשגר כיפת ברזל, במסגרת מערכת הגנה אווירית חדשה המותאמת לצרכי חיל הנחתים.
דון קלי, מנהל הפרויקט במחלקת ההגנה האווירית (GBAD) של מנהלת היבשה בחיל הנחתים (PEO Land Systems) ציין בתום הניסוי כי הוא "הוכיח שיש לנו יכולת רלוונטית".
ראש מנהלת 'חומה' במפא"ת שבמשרד הביטחון, משה פתאל ציין כי "הניסוי המוצלח הוכיח כי מיירט הטמיר של כיפת ברזל, יחד עם המערך הקרקעי שלה, מסוגלים להשתלב במהירות וביעילות בכל מערכת הגנה אווירית רלוונטית וליירט מגוון איומים אוויריים בתרחישים מאתגרים ומורכבים. אנחנו מברכים על כל שיתוף פעולה בתחום ההגנה האווירית עם זרועות צבא ארה"ב".
סמנכ״ל בכיר וראש חטיבת מערכות הגנה אווירית ברפאל תא״ל (מיל׳) פיני יונגמן הוסיף: "פעם נוספת הוכיחו המערכות של רפאל שהן מסוגלות לבצע אינטגרציה אופטימלית עם מערכות נשק אחרות. בניסוי המארינס הודגם שילוב מוצלח של משגר, מיירט טמיר ושו״ב של כיפת-ברזל עם מערכת המכ״מ והשו״ב המתכלל של המארינס. זוהי בשורה חשובה ומשמעותית עבור רפאל, עבור המארינס ויתר הלקוחות בארה״ב ובשוק הבינלאומי".
כאמור, מיירט הטמיר, שפותח על ידי חברת רפאל, מסוגל ליירט טילי שיוט, כלי טיס בלתי מאויישים ומגוון רקטות, פגזים ופצמ"רים. מהנדסי החברה היו שותפים בהתאמתו לתצורה של חיל הנחתים ובביצוע הניסוי. מנהלת חומה במפא"ת מובילה את פיתוח מערך ההגנה הרב-שכבתית של מדינת ישראל, המבוסס על ארבע שכבות הגנה מבצעיות: מערכת 'כיפת ברזל', 'שרביט קסמים' ומערכת 'חץ 2' ו- 'חץ 3'.