ועדת הכספים בכנסת קיימה הבוקר (שני) דיון המשך בנושא בחינת הערכות הממשלה למתן פיצוי לנזק ישיר או עקיף בעקבות מבצע "עלות השחר", ובו נחשפו מימדי הנזק שגרם המבצע בעורף הישראלי.
רשות המיסים הציגה כי במבצע "עלות השחר" נרשמו 222 מקרים של נזק ישיר, 84 מקרים באשקלון, 66 בשדרות, ו-72 מקרים ביתר הערים. 114 מהמקרים הינם מקרים של פגיעה במבנים, 97 מהמקרים היו של פגיעה ברכבים. ברשות המיסים הדגישו כי ב-60 תיקים בוצע כבר התשלום והטיפול הסתיים. עוד ציינו בתיקים כי הם מקווים שבתוך חודש יגיעו ל-95% תשלום בתיקים אלה.
עוד נחשף כי שולמו עד כה כ-292 מיליון ש"ח כפיצויים, במסגרת 95% מהתיקים, שטיפולם הסתיים. כאשר לעניין התיקים שטרם סיימו בטיפולים, הסבירו ברשות כי ברובם מדובר בפרויקטים גדולים שעדיין בהליכי בנייה, לכן הטיפול טרם הסתיים. לשם השוואה, במבצע צוק איתן בשנת 2014, הוצג כי שולמו כמיליארד וחצי שקלים.
עוד הוצג כי 124 תיקים עדיין נמצאים בבתי משפט, מה שהביא לביקורת מצד חברי הכנסת, שקראו למצות הליכים לאחר כל כך הרבה שנים, ברשות המיסים ציינו כי מדובר בהליכים המתנהלים בבתי המשפט ולפי קצב הדיונים שם, וכי ב-97% אחוז מהתיקים הגיעו להסכמות, ולא היה צורך בהתערבות חיצונית כלל.
מירי סביון, המשנה למנהל רשות המיסים, אמרה: "אנחנו רואים אחוזי טיפול מאוד מאוד גבוהים, יש מיעוט מחלוקות, לרוב הן מסתיימות בתוך ההליך שלנו. נוהגים כבית הלל, המקרים בהם אנחנו נאלצים להיגרר לדיונים ממושכים, הם מקרים בהן התביעות מופרזות, אנחנו רוצים לשלם את מה שמגיע, לא יותר ולא פחות, ואחוזי הטיפול הגבוהים מצביעים על כך, ואנחנו רואים שהטיפול הוא די מהיר, וכך גם שביעות הרצון".