בכלי התקשורת באיראן ובלבנון ממשיכים לחגוג את חידוש היחסים בין טהרן וריאד, ומנתחים בעקביות כיצד ההתפתחות הדיפלומטית תשפיע על המזרח התיכון בכלל, ועל ישראל בפרט. לצד הצהרות לוחמניות של בכירים במשטר האסלאמי, ברשת "אל-מיאדין", המקורבת לארגון חיזבאללה, כבר גיחכו על החשש הישראלי מפני ההסכם, והצהירו בגאווה כי "ההסכם פוגע באינטרסים של ישראל וארה"ב".

במאמר מיוחד באתר הלבנוני, נכתב כי "ההסכם הדיפלומטי מצביע על כך שסין יכולה להשיג את יעדיה הכלכליים והפוליטיים באזור, הודות לתיווך ההסכם בין איראן לסעודיה, וזאת במקביל לירידה בהגמוניה של ארה"ב. כל הגורמים המעורים בפרטי ההסכם בין איראן לסעודיה, ואפילו גורמים ומומחים ישראלים, מסכימים על כך שישראל היא המפסידה הראשונה והגדולה מההסכם החדש. בפרט, לאחר שנתניהו שם בראש סדר העדיפויות שלו את המלחמה בפרויקט הגרעין האיראני, והסכם נורמליזציה עם סעודיה. עם זאת, שיקום היחסים בין המדינות, הפך למוקש גדול בתוכניות של ישראל".

טקס חתימת ההסכם לחידוש היחסים בין סעודיה לאיראן בבייג'ינג (צילום: China Daily via REUTERS)
טקס חתימת ההסכם לחידוש היחסים בין סעודיה לאיראן בבייג'ינג (צילום: China Daily via REUTERS)

עוד נכתב כי "סין מתכוונת להיפתח לשיתוף פעולה עם העולם הערבי והאסלאמי, דרך שערי סעודיה ואיראן. לגבי המניעים של סעודיה לחתימה על ההסכם, ניתן לומר כי הם הגיעו למסקנה שלנורמליזציה עם המשטר הציוני יש מחיר  כבד עבורם ברמות שונות. כמו כן, סעודיה רואה בארה"ב כמי שאינה מוכנה לפגוע בעליונות הצבאית של ישראל על ידי אספקת נשק מתקדם לסעודים".

בתוך כך, היועץ הצבאי של המנהיג העליון האיראני, יחיא רחים סאפאווי, הצהיר לסוכנות הידיעות "תסנים" האיראנית, כי "ההסכם בין איראן לסעודיה הוא רעידת אדמה פוליטית ומייצג את קץ ההגמוניה  האמריקאית באזור". לדבריו, "ההסכם הוא המכה עצומה לאמריקאים, במיוחד לאחר המכה שסין הפנתה כלפי וושינגטון, ונראה כי המכה הבאה תהיה כשרוסיה תעזור לסעודיה להצטרף לחברה בארגון שנגחאי לשיתוף פעולה".

גורם ישראלי בכיר המלווה את ראש הממשלה בביקורו ברומא שוחח אמש ערוץ "איראן אינטרנשיונל", המזוהה עם האופוזיציה האיראנית, ומסר כי נתניהו לא הופתע מההודעה על חידוש היחסים בין איראן לסעודיה. עוד נמסר מפי הגורם כי "הממשלה הישראלית הייתה מודעת לתהליך במשך זמן רב ועקבה אחריו".

משמרות המהפכה (צילום: IRGC/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS)
משמרות המהפכה (צילום: IRGC/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS)

הגורם הדגיש כי "חידוש היחסים בין שתי המדינות, לא ישפיע על המאמצים לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה". כמו כן, התייחס לאפשרות של תקיפת מתקני הגרעין באיראן, ואמר שישראל "לא תלויה באף אחד, ולא תחכה לאישור מאף גורם לתקוף ברפוקליה האסלאמית". בהמשך, שוחח עם הערוץ על המשבר הפוליטי בישראל, סביב הרפורמה במערכת המשפט, וציין כי "המשבר הפנימי משפיע על המאבק באיראן, ולכן יש לסיין אותו בהקדם האפשרי, כשהאתגר החשוב והמרכזי העומד בפני ישראל, הוא האיום של הרפובליקה האסלאמית".

כזכור, סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"א הודיעה כי הושגה הסכמה עם סעודיה על חידוש הקשרים הבילטרליים ופתיחתן מחדש של השגרירויות בחודשיים הקרובים. "נור ניוז", המקושרת למועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, פרסמה תמונות בהן נראים עלי שמח'אני, מזכיר המועצה, עם פקיד סעודי ופקיד סיני שהטלוויזיה הממלכתית כינתה בשם וואנג יי. "לאחר יישום ההחלטה, שרי החוץ של שתי המדינות ייפגשו כדי להתכונן לחילופי השגרירים", נמסר מהטלוויזיה הממלכתית האיראנית.