ניר גלאון, אח שכול שאיבד את אחותו ליאת באוטובוס הדמים ב-1978, ומחה ביום שלישי האחרון בזמן נאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות האיבה, שוחח הבוקר (חמישי) עם ניסים משעל וסיון כהן בתכניתם ב-103FM והסביר את מניעיו, וכיצד התקבלה מחאתו.
"בחודשים האחרונים כמו שכולנו יודעים יש פה אירוע די מטורף, ממשלה שרצה ברימת אמוק לעבר שינויים במבנה החוקתי של המדינה. מדינה שקמה על שני אדנים מאוד בסיסיים וברורים שהייתה עליהם הסכמה - מדינה יהודית ודמוקרטית, שהיו מכנה משותף שעליהם כולם הסכימו. לצערנו, גם לא מעט מאיתנו נרצחו ונהרגו פה, קיפחו את חייהם. אז עכשיו יש טקס בהר הרצל, ומי שמכיר יודע שיש את הטקס המרכזי של חללי צה"ל ואחרי זה את הטקס של חללי פעולות איבה, השמות של כל הנרצחים חקוקים, בין היתר גם שמה של אחותי. עמדתי בצד, מצד אחד בער בי להביע את דעתי כי ראש הממשלה שעומד על במה שמאחוריו השם של אחותי - יש לי כל כך הרבה הסגות על מה שהוא עושה, ומצד שני זה יום מאוד רגיש להרבה משפחות", הודה בפתח השיחה.
עוד המשיך ואמר: "לא רציתי לעשות משהו קולני, לא רציתי שזה ייגרר לפרובוקציות, אז עמדתי בצד עם גדל ישראל. היה אדם שחטף לי את הדגל, לא ידעתי מי זה אז חשבתי, אולי זו משפחה שכולה, ניסיתי לשמור על קור רוח. בסוף אם הגענו למצב שבו הנפה של דגל ישראל בטקס ממלכתי לזכר חללי פעולות איבה זו בעיה, אז כולנו צריכים לשאול את עצמנו לאן הגענו. בסוף, ממשלה, לא משנה - 64 מנדטים זה נכון, אבל אי אפשר במחטף לשנות את החוזה הזה שעל בסיסו אנשים חיו ומתו פה. מישהו צריך להגיד את זה, וניסיתי למצוא דרך שמצד אחד מייצרת מסר ומצד שני לא פרובוקטיבית וגוררת אלימות".
לשאלת המראיינים, האם הרגיש הקלה לאחר מכן, השיב כי "לי אישית היה הכי חשוב מה ההורים שלי חושבים על הצעד הזה. התייעצתי איתם קצת, הם אמרו לי 'אל תעשה פרובוקציות, שלא תסתבך', החלטתי על זה ממש באותו בוקר אז לא שיתפתי אותם מעבר למה שידעו. הם אמרו שהם התגאו בי, שעשיתי את זה באופן מכובד, אז הרגשתי מאוד טוב", סיפר. "באותו טקס, מי ששם פרחים או אפילו נאם, היה בן להורים שגם איבדו את חייהם באותו פיגוע, אז כל האירוע היה קצת סוריאליסטי. נולדתי למעשה שנתיים אחרי האירוע, יש לי עוד אחות שנולדה אחרי האירוע. נולדתי למשפחה שכולה, עם טראומה. אבא שלי נפצע קשה, זה אירוע לא קל. לכל מי שתומך בשינויים האלה אני רק רוצה להגיד שעובדים עליכם, יש פה ממשלה שלא רוצה גיוון ומשילות במערכת המשפט, הם רוצים רק עוד כוח לעצמם שיוכלו לעשות מה שהם רוצים. אין בעיה לעשות שינויים, אבל לא ככה, לא בצורה שקורעת את העם, את המשפחות השכולות, ואת הצבא".