בדיון על הצעת החוק "קרן הארנונה" בוועדת הכספים פרצו היום (שני) עימותים שהיו על סף אלימות. למרות השביתה ברחבי הארץ, הוועדה התכנסה כרגיל, והמשיכה להצביע על ההסתייגויות האחרונות לפני אישורו הסופי של שילוב החוק בתוך חוק ההסדרים הקרוב.
ראשי הערים מתכנסים לדיון מכריע: האם השביתה תימשך גם מחר?
סערת קרן הארנונה: מה משמעות ההצעה ועל מה המהומה?
יו"ר סיעת עוצמה יהודית וחבר בוועדת הכספים, ח"כ יצחק קרויזר, שוחח הערב עם בן כספית ואריה אלדד ב-103FM והתייחס לדברים: "עצוב לי לראות שכל דבר שהקואליציה הזו מנסה לעשות או עושה חברי האופוזיציה עוקרים את התוכן ומושכים את זה בהתנגחות פוליטית וזה הופך לפסטיבל תקשורתי במקום לשבת ולדון בחוק הזה בצורה עניינית ומקצועית, וגם אם יש בו סעיפים שנדרשים תיקון ויכול להיות שיש, אז זה קצת מאבד מהעניין".
"יש כאן מאבקי כוח בין פורום ה־15, הערים הגדולות והחזקות שיש בהן המון ארנונה ומשרדים, ויש להן יכולת השפעה מאוד גדולה", טען, והוסיף: "יש נתון שהוא עובדה קיימת, שלערים החזקות כמו תל אביב וכולם רוצים לפתוח שם עסקים, אזרח שגר למשל בבת ים ופותח את המשרד שלו בתל אביב הארנונה הולכת לעיריית תל אביב וכל העול מושט על עיריית בת ים. נכון, יש גם בחוק הזה נושאים שנדרשים לתקן, אבל כאשר מגיע חוק כלשהו של הממשלה הזו, שהיא באה לנסות לתת איזה עיוות, והחוק הזה בא לחיזוק ערים חלשות, אתה רואה מאבקי כוח של ערים חזקות, שמתורגמים במשכן הזה בלחצים פוליטיים שהם לא רלוונטים כי לא ראינו את אותן ערים חזקות או אותם חברי כנסת שעכשיו צועקים בכל הכוח בוועדה לא היו בכל הדיונים".
לדבריו, "בסוף יש כאן מאבקי כוח, אף ראש עיר לא רוצה שיגעו בקופה שלו אבל המציאות יצרה אפליה בין ערים חלשות לחזקות ולכן החוק הזה נותן פה איזה איזון. לא מדובר על כאלה כספים גדולים, אף עיר גדולה לא תינזק".
"כל דיון או חוק ענייני שחברי הקואליציה מנסים להביא בוועדות ולהעביר חוקים שיתקנו פה עוול של שנים, החבר'ה באופוזיציה מושכים את זה לשיח שיכול להלהיט את הציבור בחוץ כמו הכותרת שאמרת. זה רחוק מאוד מהמציאות, נכון שיש ערים חרדיות חלשות, אבל אני חושב שזה מפספס את המהות של העניין. הכותרת היא לקחת נושא ענייני שמתעסק באמת בצדק חלוקתי בין ערים חזקות לחלשות, והופכים את זה לשיח שלוקחים מתל אביב החילונית החזקה", הוסיף.
כמו כן, כאשר ציין פרופ' אריה אלדד כי אחד הדברים שהקואליציה לא הצליחה להדוף זה את הסיסמה 'לוקחים מהערים שהתנגדו לרפורמה ונותנים לחרדים', הודה ח"כ קרויזר: "אתה נוגע בנקודה. כל דיון או חוק ענייני שחברי הקואליציה מנסים להביא בוועדות ולהעביר חוקים שיתקנו פה עוול של שנים, החבר'ה באופוזיציה מושכים את זה לשיח שיכול להלהיט את הציבור בחוץ כמו הכותרת שאמרת. זה רחוק מאוד מהמציאות, נכון שיש ערים חרדיות חלשות, אבל אני חושב שזה מפספס את המהות של העניין. הכותרת היא לקחת נושא ענייני שמתעסק באמת בצדק חלוקתי בין ערים חזקות לחלשות, והופכים את זה לשיח שלוקחים מתל אביב החילונית החזקה".
"בהסכמה שהגיעו עם ביבס והשלטון המקומי הוא יהיה יו"ר ההנהלה של הקרן הזו. לכן הוא יהיה ברוב מוחלט בלשחק לאיפה הכסף ילך ובאיזה אחוז. על זה התחילה המהומה, שלאחר שהגיעו איתו להבנה הזו, הוא אל מול כל הרשויות שהוא כנראה לא הצליח לעמוד מולן הוא חזר בו. כפי שאמרתי, אזרח שפותח את המשרדים שלו בעיר החזקה, הוא ישלם את הארנונה העסקית שלו לעיר החזקה, מצד שני הוא חוזר לעיר החלשה שהוא גר בה ומהארנונה של המגורים ראש העיר לא מסוגל לתת לו", הדגיש.
"לנגב-גליל נשאר חצי מיליארד ש"ח"
לסיום, התייחס ח"כ קרויזר לטענת מפלגתו כי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מפקיר את הנגב והגליל, זאת לאור חלוקת התקציב: "בחלוקת הכספים הקואליציוניים עוצמה יהודית דרשה להביא בשורה במשרד נגב וגליל. יש הסכם עם האוצר עם סמוטריץ' הסכמים קואליציוניים ולצערנו אנחנו רואים שהמשרדים של השר סמוטריץ' מנופחי תקציב ובסוף לנגב גליל נשאר חצי מיליארד ש"ח שזה לא מספיק להתחייבויות שהבטחנו שנקיים בחיזוק ההתיישבות ולהפוך את הפריפריה שהוזנחה לאורך שנים רבות".
"לנו יש הסכמות בהסכמים הקואליציוניים ועם ראש הממשלה על מספרים אחרים. התעקשנו, עמדנו על רגליים אחוריות ונצטרך לעמוד על הרגליים האחוריות שלנו גם כדי שנגב גליל יקבלו את המספר שהבטיחו לנו", הכריז.
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm