ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הבוקר (ראשון) בפתח ישיבת הממשלה לפיגוע אתמול בגבול מצרים ואמר כי היא חמורה וחריגה. "התקרית בגבול מצרים היא חמורה וחריגה, והיא תבדק עד תום. ישראל העבירה מסר ברור לממשלת מצרים: אנחנו מצפים שהחקירה המשותפת תהיה ממצה ותהיה יסודית", אמר נתניהו בפתח דבריו.

כישלון קשה וחמור: כל תפיסת ההגנה נכשלה במבחן האמת | טל לב רם
המחבל פרץ דרך מעבר חירום בגדר: פרטים חדשים על התקרית בגבול מצרים

"זה חלק משיתוף הפעולה הביטחוני החשוב בינינו, שמתקיים לטובת שתי המדינות במשך שנים. אנחנו נפיק את כל המסקנות הנדרשות ביחס לפעולותינו לאורך הגדר בגבול הדרום, בגבול ישראל - מצרים. הגדר הזו, שנבנתה בשנת 2013, בלמה את השיטפון של המסתננים הבלתי חוקיים לישראל. אבל עדיין יש בה הברחות, ויש גם ניסיונות מעת לעת של מחבלים לחצות את הגדר ולפגוע בכוחותינו. אנחנו נרענן את הנהלים, את שיטות הפעולה וגם את האמצעים, כדי לצמצם עד למינימום את ההברחות וכדי להבטיח שפיגועים טראגיים כאלה לא יישנו", הוסיף.

לקראת ישיבת הממשלה, השרים התבקשו שלא להתראיין בנושא התקרית הביטחונית החמורה בגבול מצרים. עם זאת, השרה עידית סילמן הביע תנחומיה למשפחות החיילים שנפלו והשר יצחק גולדקנופף אמר: "שולחים את תנחומינו למשפחות ואנחנו באמת לא יכולים לסבול את הדברים האלה. חייב להיות פה משטר יותר חזק כדי שהדברים האלה לא יקרו שוב". 

בהמשך, התייחס ראש הממשלה לסוגיה האיראנית ואמר כי היא ממשיכה לשקר לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. "הכניעה של סבא"א ללחץ האיראני, היא כתם שחור על התנהלותה. אנחנו חשפנו מידע לעולם, שהבאנו לישראל את ארכיון הגרעין הסודי של איראן לפני חמש שנים. מידע שהוכיח חד משמעית שאיראן מפרה את הסכמי הפיקוח ושהיא פועלת בתחום הגרעין למטרות צבאיות ולא למטרות אזרחיות תמימות.  התירוצים שאיראן סיפקה בשנים שחלפו מאז, להימצאות חומר גרעיני במקומות אסורים, התירוצים האלה לא רק שאינם מהימנים, הם אפילו אינם אפשריים מבחינה טכנית", טען.

כמו כן ציין כי "ההתנהלות הרפה של סבא"א מול תירוצים כושלים אלה, מעבירה מסר לשליטי איראן שהם אינם נדרשים לשלם מחיר כלשהו על הפרותיהם ושהם יכולים להמשיך להונות את הקהילה הבינלאומית בניסיונות שלהם להשיג נשק גרעיני. אם הסוכנות לאנרגיה אטומית תהפוך לארגון פוליטי, אין שם משמעות לפעילות הפיקוח שלה באיראן, וגם לא תהיה שם משמעות לדוחות שהיא מפיקה על הפעילות הגרעינית של איראן".

נתניהו הדגיש כי ישראל אינה עומדת מנגד והברית עם ארצות הברית, כך לדבריו, איתנה. "שיתוף הפעולה הביטחוני והמודיעיני בין ישראל וארה"ב הוא בשיא של כל הזמנים. ביום שישי חזרו בשליחותי, השר רון דרמר וראש המל"ל צחי הנגבי, מביקור חשוב בארה"ב, בו דנו בהרחבה בנושא איראן ובנושאים אחרים שהם חשובים לביטחון הלאומי שלנו. הביקור הזה בא בהמשך לשיחותיי עם הנשיא ביידן, מזכיר המדינה בלינקן, היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן, ראש ה-CIA ברנס, וכמובן התרגילים המשותפים של צה"ל וצבא ארה"ב", אמר ראש הממשלה.

רון דרמר (צילום: אמיל סלמן/הארץ)
רון דרמר (צילום: אמיל סלמן/הארץ)

"עם הקמת הממשלה הצבתי את המשך המאבק בגרעין האיראני, ואת המאמץ להרחיב את מעגל השלום, כשני יעדים מרכזיים של הממשלה. אני מבקש לומר לכם אזרחי ישראל, גם אם לא הכל ידוע לציבור, אנו פועלים במרץ, בשיטתיות ובעקביות, כדי להשיג ולקדם את שני היעדים האלו", סיכם. 

הממשלה אישרה את הקמת ועדת השרים לטיפול ביוקר המחיה 

בתוך כך, הממשלה אישרה את הקמת ועדת שרים למאבק ביוקר המחיה בראשות ראש הממשלה. כזכור, בפתח ישיבת הממשלה האחרונה הכריז נתניהו כי הנחה את מזכיר הממשלה להביא לישיבתה הבאה של הממשלה הצעת החלטה להקים ועדת שרים למאבק ביוקר המחיה.

"אנחנו נגבש תוכניות, נוביל רפורמות ונפעל בכל האמצעים כדי להבטיח שהממשלה תבצע את הפעולות הנדרשות: לפתוח את השווקים, להוריד חסמים, לפעול מול מפיצים, מול יבואנים, מול ספקים, כדי להוריד את המחירים, את יוקר המחיה לאזרחי ישראל", הדגיש ראש הממשלה בישיבת הממשלה. 

בוועדה, שבראשותה ראש הממשלה נתניהו, יכהנו: שר האוצר - מ"מ היו"ר, שר הכלכלה והתעשייה, שר החקלאות ופיתוח הכפר, השרה להגנת הסביבה, שר האנרגיה והתשתיות, שר הבריאות, שר הרווחה והביטחון החברתי, השר לשירותי דת, שר הבינוי והשיכון, שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, שר התיירות, שר העלייה והקליטה  ושר התקשורת.

בין המוזמנים הקבועים לוועדה נמצאים: מנכ"ל משרד רה"מ, מנכ"ל משרד האוצר, מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, מנכ"ל משרד החקלאות 
ראש המועצה הלאומית לכלכלה, ראש אגף תקציבים, ראש רשות האסדרה, נגיד בנק ישראל והממונה על התחרות.

בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

שר התיירות חיים כץ יכהן כחבר בוועדה. בפנייה למשרד רה"מ בבקשה להצטרפות, כתב השר כץ: "משרד התיירות בראשותי מגבש תוכנית להנגשת "חופשה ברת השגה", כך שתהיה אטרקטיבית ואיכותית, הן לצרכן הישראלי והן לתייר הנכנס לישראל. במקביל, אנו פועלים להסרת בירוקרטיה בהליך הקמת בתי מלון, להגדלת ההיצע והתחרותיות".

"תעשיית התיירות מהווה כ- 2.6%  מהתמ"ג. לפי "הפורום הכלכלי העולמי", בשנת 2021 מדינת ישראל דורגה במקום האחרון (מתוך 117 מדינות) במדד תחרותיות המחיר, וזאת בין היתר עקב תמורה נמוכה למחיר החופשה. חיבור משרד התיירות לוועדת השרים למאבק ביוקר המחיה, יהווה מכפיל כוח למאמצי משרד התיירות בנושא", הוסיף. 

לקראת ישיבת הממשלה אמר שר התקשורת שלמה קרעי: "כמי שנישא על הדגל החברתי כלכלי לכנסת ואני מתרגש שהבוקר אנחנו מקימים ועדה מיוחדת לטיפול ביוקר המחיה בראשות ראש הממשלה. אנחנו מתכוונים לפעול ולתת פתרונות בכמה חזיתות; בנושא הבנקאות, הדיור וגם בשוק התקשורת נפעל להורדת מחירים״.