הקמת טורבינות הרוח ברמת הגולן, סכנת הסגירה המרחפת מעל מפעל להבים, מצוקת הדיור וגם חוק הלאום – כל אלה מאיימים על העדה הדרוזית ועל מרקם החיים בצפון. תנועת אומ"ץ מביעה דאגה עמוקה מהתהום הנפערת בין המדינה לבין הדרוזים, וקוראת להרצוג ולנתניהו להתערב מידית בנושא. יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד: "אחינו הדרוזים ראויים לאוזן קשבת ולמענה אמיתי למצוקותיהם".
ההפגנות הנרחבות והזועמות של הציבור הדרוזי כנגד הקמת טורבינות רוח על אדמותיהם ברמת הגולן העלתה לסדר היום סוגיה כאובה במיוחד: השסע ההולך ונפער בין מדינת ישראל לבין עדה זו, שכרתה ברית דמים עם היהודים עוד במהלך מלחמת העצמאות. בתנועת אומ"ץ הביעו דאגה עמוקה מהתפוררות ברית יקרת ערך זו. בפנייה בהולה לנשיא הרצוג ולראש הממשלה נתניהו, כתבו יו"ר התנועה פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית עו"ד יצחק מינא, כי "הדרוזים מושיטים לנו יד אמיצה ונאמנה מאז 1948 ובמשך 75 שנים – מחובתנו להושיט יד בחזרה ולמנוע קרע בלתי הפיך".
פליצ'ה פלד ציין כי הטורבינות אמנם הציתו את המחאה, אולם שורשי התסכול והזעם של הדרוזים עמוקים. בעיה אחת היא מצוקת הדיור שהולכת ומחריפה בהיעדר תוכניות מתאר ואפשרויות פיתוח בישובים הדרוזים בגולן, בגליל ובכרמל. קושי נוסף הוא בתחום התעסוקה: אלפי תופרות מחורפיש, בית ג'אן, ירכא וישובים דרוזים נוספים נמצאות בסכנת פיטורין ממשית – אם לא תוארך הוראת שעה המחייבת את כוחות הביטחון להעדיף מוצרי טקסטיל כחול-לבן. גם חוק הלאום שעבר ב-2018 מעורר בחברה הדרוזית תחושות קשות.
"התרומה העצומה של הציבור הדרוזי למדינה ידועה היטב לכל אזרחי ישראל, וגם לכם", נכתב בפנייה להרצוג ולנתניהו, "אסור להתעלם מזעקת ציבור מסור וערכי זה. אחינו הדרוזים ראויים לאוזן קשבת ולמענה אמיתי למצוקותיהם. אנא כנסו עוד היום לעובי הקורה על-מנת להציל את הברית עם החברה הדרוזית".
הפנייה הבהולה נשלחה גם אל השייח' מוואפק טריף, המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית, ואל עו"ד ראיד שנאן, מנכ"ל המועצה הדתית הדרוזית העליונה. פליצ'ה פלד הוסיף כי הוא משוכנע שהנשיא הרצוג, שנענה בעבר לפניות אומ"ץ ונרתם להרגעת המתח בין תומכי הרפורמה המשפטית למתנגדיה, יירתם גם למשימה רבת החשיבות של שיקום היחסים עם הדרוזים.