ההצבעה במליאה על צמצום עילת הסבירות בקריאה ראשונה צפויה להיערך היום (שני). זאת למרות התנגדותם של חברי האופוזיציה וההפגנות רחבות ההיקף ברחבי הארץ. הדברים באים על רקע דברי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, שטען כי הממשלה הנוכחית היא הקיצונית ביותר שהוא זוכר. שר המורשת עמיחי אליהו שוחח עם בן כספית ואריה אלדד בתוכניתם ב-103FM והביע את דעתו על הדברים.
"יום השיבוש הלאומי": זמני ומוקדי המחאה הצפויים | כל מה שצריך לדעת
לקראת לילה של מחאות? "חתונמי" בוטלה - וזה מה שישודר במקום
הנגיד הודיע שהריבית לא תעלה – אך התריע מפני המשך חקיקת הרפורמה
"אנחנו קיצוניים באהבת ישראל ואהבת המדינה", אמר השר בפתח הראיון. "קיצוניים במלחמה שלנו על הביטחון של כל אזרחי ישראל. אנחנו קיצוניים בזה שאנחנו רוצים שתהיה שפיות במערכת המשפט, שתהיה הוגנות, שוויון, שתהיה פה דמוקרטיה. אנחנו בהחלט קיצוניים בדברים האלה ואני חושב שזה חשוב. אנחנו באים עם זהות, עם תפיסת עולם ואנחנו רוצים לקדם את התפיסה הזאת".
עוד הסביר השר: "אני מבין שיש הבדל בין גל גדול שבא ושוטף ונותן מכה ועלול ליצור תחושה של מועקה, לבין טיפות שמגיעות אחת אחרי השנייה. זה ברור שעילת הסבירות כשלעצמה היא לא מספיקה, אבל בדיוק כמו שיש הבדל בין סופה וצונאמי לבין טיפות שיורדות בצורה נעימה, ככה גם אנחנו צריכים להוריד את החקיקה בצורה שתאפשר לנו להסביר מה אנחנו עושים, שאנשים יבינו את המהלכים, שגם אנחנו נוכל להקשיב אם אנחנו עושים טעויות".
"לכן המהלך הזה שהוא מהלך מדהים, שלב אחרי שלב הוא הופך להיות מגל לטיפות, ואנחנו מחויבים לשיקום המערכת הזאת. עילת הסבירות זאת עילה שאסרה על מדינת ישראל להביא מחבלים לעזה. זאת עילה שאחראית בסופו של דבר לעליית המחירים של הקרקעות", הוסיף.
לדבריו, "אנחנו לא הולכים לעשות דיקטטורה, אתה יודע את זה היטב. אנחנו הולכים לעשות פה דמוקרטיה, אנחנו באים בהחלט להגביל או לאזן בין הרשויות על מנת שבסופו של דבר יהיה כאן ביטוי הולם ולא תהיה אכיפה בלתי שיווניות. על מנת שלא תהיה אכיפה על חצי מהציבור שהם מודרים ממרכזי השלטון".
"אנחנו נקדם את הרפורמה כי מדינת ישראל חייבת שיהיה אמון במערכת המשפט", המשיך. "היום יותר מחצי מהעם לא מאמין, לא במערכת המשפט, כמובן לא במשטרה, לא בחקירות – אפילו השופטים של בית המשפט שדן בנושא של נתניהו, חושבים שיש איזה מורכבות בתפיסה, ולכן אנחנו מחויבים לתיקון הזה".
לטענתו של השר אליהו: "אין שום דיקטטורה ואם חס ושלום מישהו חושב שיש דיקטטורה אז בבחירות עוד ארבע שנים יזרקו אותנו מכל המדרגות. אבל לא תהיה דיקטטורה, תהיה דמוקרטיה מיוחדת בין הרשויות כי פשוט יהיה איזון".
"אנחנו פתוחים תמיד להדברות, לא עם האנשים האלימים אבל פתוחים תמיד להדברות. כולכם זוכרים הרבה מאוד איומים, אפילו שהעבירו את השגרירות לירושלים קיבלנו הרבה מאוד איומים. אני חושב שהכול יותר מאוזן ממה שחושבים", סיכם.
סייע בעריכת הכתבה: שי איידלר 103fm