ח"כ משה סעדה (ליכוד) שוחח הבוקר (ראשון) עם ענת דוידוב וטל שלו ב-103FM על המחאה נגד הרפורמה שעולה מדרגה ובפרט מחאת המילואימניקים ואמר כי "לא נקבל שיח של איומים, לא ניכנע לפרוטקשן, נמשיך בחקיקה".
שר בכיר טוען: "ויתרנו על פסקת התגברות ברוב של 61 ושינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים"
בליכוד מתנערים מהפעיל איציק זרקא שאמר "גאה על 6 מיליון אשכנזים שנשרפו"
בפתח הדברים נשאל לגבי מצבו של ראש הממשלה שעדיין מאושפז בשיבא ואמר: "מאחל לו רפואה שלמה. שמעתי מה שאתם שמעתן. הוא התייבש ולא מעבר. זה דבר שקורה בחיים. כולנו צריכים להישמר על עצמנו בימים חמים אלו. הבנתי שזו התייבשות קלה ולא מעבר. אני חושב שבעזרת השם היום הוא ישתחרר ויחזור לאיתנו. הכי חשוב לשתות מים ולשים כובע".
כשנשאל אם הוא חושב שזכות הציבור לדעת מה מצבו הרפואי של רה"מ אמר: "אין שאלה. אני חושב שיש חשיבות למסור פרטים במיוחד במצבה של המדינה, חשוב למסור מה מצבו ומה קורה. כמו שהבנתי גם מהתקשורת, הכול פורסם". על זה שאין ממלא מקום אמר כי "אם מצבו איתן והוא במצב בריאותי מצוין, אז אין צורך.
עוד אמר: "אין הכרח למנות מראש ממלא מקום כי ברגע שהוא ייצא מכשירותו, הממשלה תתכנס ותמנה מתוכה. יש תהליך שחוק הנבצרות מגדיר. אני לא רואה שום בעייתיות. כל עוד כרגע, חשוב שהציבור יבין - בריאותו של רה"מ איתנה, אין כרגע שום בעיה. הכול תחת שליטה. יכול ראש ממשלה להחליט שהוא ממנה ממלא מקום קבוע ויכול ראש ממשלה להחליט אחרת. אני חושב שכרגע הוא רואה שאין בזה צורך ואני מבין את החשיבה הזאת".
לאחר מכן נשאל אם הוא חושב שצריך להמשיך עם החקיקה של צמצום עילת הסבירות עד הסוף ואמר כי "מבחינתי, הערך הכי חשוב, מעל הרפורמה, זה מרקם החיים בחברה הישראלית. חייבים להגיע לשיח ואפשר להגיע לשיח וקל להגיע לפשרות. הפערים הם דק מן הדקה, אין כמעט פער בחברה הישראלית בעניין הסבירות וגם אפשר להתפשר. אבל ככל שאין רצון לשיח וככל שאומרים לנו 'אתם יודעים מה? אתם לא רוצים להתפשר? אז נאיים עליכם בסרבנות...'"
"בסוף ההצעות מגיעות מאחורי הקלעים, יש הצעות טובות, הן על השולחן. אם כולנו נראה את החברה הישראלית כערך על ולא את ההפגנה ולא את הרפורמה, אלא את החברה הישראלית, אפשר להגיע להסכמות. וכן, יהיה צמצום של עילת הסבירות, ומצד שני, גם המוחים יחששו פחות. לצערי, כרגע אין שיח בכלל".
"אנחנו חושבים שביקורת שיפוטית זה דבר נכון לחברה הישראלית. מול כל גוף חזק, חייב גוף שיבקר אותו. כל העילות של ביקורת, קיימות, כמו חוסר תום לב, אפליה, שיקולים זרים, מידתיות, לבית המשפט יש מספיק עילות. הדבר היחיד שאנחנו אומרים לבית המשפט - 'אתה לא תקבע'. אחרי ששר החליט החלטה ועמד בכל העילות, לא יכול לבוא בית המשפט ולהגיד 'אבל אני הייתי חושב אחרת'".
"אני מוכן ללכת במסגרת פשרה. מי שפניתי אליו וביקשתי שיבדוק מול ראש מפלגתו, חזר אליי, בהתחלה אמר לי 'משה, נראה לי שנסכים' כי באמת החברה הישראלית היא ערך על, בסוף מתברר שכנראה זה פחות. כנראה היה ערך יותר חשוב למנהיג של אותה מפלגה, הסקרים, הפוזיציה הפוליטית".
גנץ אמר לך את זה?
"לא אתייחס לשמות. מה שנכון זה לראות איך אנחנו מייצרים פה פשרה. ככל שלא תהיה פשרה, אנחנו נמשיך בחקיקה, חקיקה מאוזנת".
על מחאת המילואימניקים אמר כי "לא נקבל שיח של איומים, לא ניכנע לפרוטקשן. אני חושב שמי שמאיים במעבר על החוק, כל אחד, זה יכול להיות מפגין, טייס, פועל, כל אדם שמאיים על זולתו במעבר על החוק, מבחינתי, זה דבר לא תקין".
הפסקת התנדבות זה מעבר על החוק?
"גם הפסקת התנדבות, יש פה בעייתיות משפטית. אבל בכל מקרה אני אומר, אתה לא רוצה? אל תגיע. אני לא אשנה את המדיניות שלי, המדיניות שבחר ציבור גדול, 64 מנדטים בחרו מדיניות מסוימת, לא ניכנע לאמירה כזו או אחרת של טייס כזה או טייס אחר".