שעות ספורות לפני ההצבעה בכנסת: המגעים לפשרה נמשכים גם בשעות האחרונות, כשהשאלה המרכזית היא אורך תקופת ההקפאה של חקיקת הרפורמה המשפטית, לאחר שיעבור הנוסח המרוכך של צמצום עילת הסבירות.
לאחר חזרתו ארצה, המשיך נשיא המדינה, יצחק הרצוג, לקיים מגעים בין הצדדים במטרה להגיע לפשרה. ההצעה של הנשיא תומכת בריכוך צמצום עילת הסבירות ובחזרה לשיחות ההידברות בנוגע לשאר החוקים ברפורמה המשפטית. בתוך כך, הקואליציה הודיעה כי היא מוכנה להקפיא את החקיקה לחצי שנה (הפגרה הקרובה, תקופת החגים וחלק מכנס החורף), בעוד שיו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, דרש להקפיא את החקיקה לתקופה ממושכת יותר של כשנה ואף יותר.
עם זאת, יו"ר המחנה הממלכתי, חבר הכנסת בני גנץ, הודיע כי הוא מקדם מתווה משלו, וקרא לו "הסכמה תמורת הסכמה". כלומר, צמצום עילת הסבירות תעבור בנוסח המרוכך ואז יתקיים משא ומתן סביב שאר חוקי הרפורמה, ללא הגבלת זמן, כאשר כל החוקים יעברו בהסכמה רחבה. לפי שעה, באופוזיציה לא משדרים אופטימיות.
מוקדם יותר, נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו בית החולים תל השומר בניסיון להגיע להסכמות של הרגע האחרון על צמצום עילת הסבירות, שההצבעה עליה צפויה להיערך היום במליאת הכנסת. הרצוג נפגש גם עם לפיד וגנץ.
מלשכת הרצוג נמסר כי נשיא המדינה נפגש עם ראש הממשלה לפגישת דחופה כחלק ממאמציו להגיע להסכמה בין הצדדים. נשיא המדינה מסר: ״זוהי שעת חירום. חייבים להגיע להסכמה".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד מסר לאחר פגישתו עם הרצוג: "נפגשתי הערב עם נשיא המדינה עם חזרתו ארצה. אנחנו שותפים לדאגה למול המצב במדינה ומבינים כי חובה עלינו לעשות כל מאמץ להביא בשורה של הסכמה לאזרחי ישראל.
"העקרונות שהוצגו לי על ידי הנשיא תואמים את העקרונות שעומדים לנגד עינינו: שמירה על שומרי הסף, עצירת הקרע בעם ועילת סבירות שלא פוגעת בדמוקרטיה שלנו. בלי עוצמתה ומחוייבותה של המחאה זה לא היה קורה. בלי מאות אלפי האנשים שיצאו לרחובות החקיקה היתה נמשכת באין מפריע. אעשה ככל שביכולתי כדי להביא הסכמה רחבה למען ישראל דמוקרטית וחזקה".
כוח קפלן בתגובה להצעת הפשרה החדשה של נשיא המדינה בתמיכת לפיד: "מדובר במגש הכסף של הדיקטטורה שלפיד והרצוג מביאים לנתניהו. יש רק פתרון אחד: גניזת החקיקה וגיבוש הסכמה רחבה. אנו שבים ומדגישים כי פשרות חלקיות שבסופן ישראל הופכת לדיקטטורה בשיטת הסלמי, רעות יותר מהכרעה וכל זמן שאיום הדיקטטורה לא יוסר, המשבר הביטחוני והכלכלי לא יפתרו והקרע בעם ילך ויחריף".
הפגישה מגיעה שעה קלה אחרי נחיתתו של הרצוג בארץ, לאחר ששהה בארה"ב במסגרת ביקור רשמי, במהלכו פגש את הנשיא ג'ו ביידן בבית הלבן. במהלך הביקור נאם הרצוג בקונגרס האמריקאי והדגיש את החובה לייצר הסכמה רחבה בישראל ואת מחויבותו מתוקף תפקידו כנשיא – להמשיך ולפעול לכך בכל כוחו. הוא אמר אז: "גם כשחלוקים אנחנו משפחה".
"הדמוקרטיה הישראלית התבססה מאז ומתמיד על בחירות חופשיות והוגנות, על כיבוד בחירת העם, על שמירה על זכויות מיעוטים, על הגנה על חירויות האדם והאזרח, ועל מערכת משפט חזקה ועצמאית", הדגיש הנשיא הרצוג במהלך נאומו בקונגרס. "אני מודע היטב לחוסר השלמות של הדמוקרטיה הישראלית, ואני מודע לשאלות שמגיעות מהידידים הטובים ביותר שלנו".
"הוויכוח החשוב בישראל כואב ומטריד מאוד, משום שהוא מבליט את הסדקים בתוך השלם. אך כנשיא מדינת ישראל, אני כאן כדי לומר שיש לי אמון רב בדמוקרטיה הישראלית. למרות שאנחנו מתמודדים עם בעיות כואבות, בדיוק כמוכם, אני יודע שהדמוקרטיה שלנו איתנה ויציבה. הדמוקרטיה היא חלק מהדנ"א הישראלי".
"אני מודע היטב לאתגר שהרגע הזה מציב בפני החברה הישראלית, והצבתי בראש סדר העדיפויות של הנשיאות שלי את הובלת הדיון הציבורי החשוב ורווי היצרים. אני אומר לכם, ידידינו, באנגלית, את אשר אמרתי לעמי, לאחיי ואחיותיי, בעברית: אנחנו חייבים, כאומה, למצוא את הדרך לדבר, ייקח כמה זמן שייקח. כמי שעומד בראש מדינת ישראל, אמשיך לעשות הכול כדי להגיע להסכמה ציבורית רחבה, ולהגן, לבצר ולשמור על הדמוקרטיה הישראלית", סיכם הנשיא בנאומו בקונגרס.