על פי גורמים במפלגת הליכוד, ראש הממשלה בנימין נתניהו מקיים ראיונות בחו"ל, לדבריהם, על מנת לתקן את הנזקים שגרמו ראשי למחאה לישראל. עוד טענו כי מדובר בנזקים גדולים יותר מאלו של תנועת ה־BDS. סביב ידיעה זו, ענת דוידוב וניסים משעל שוחחו היום (רביעי) ב־103fm עם ח"כ דני דנון, יו"ר הליכוד העולמי, אשר התייחס לדברים.

"הממשלה התפשרה יותר מדי": בן גביר במסר תקיף לנתניהו
גלנט תקף את חברי הכנסת שתקפו טייסים: "אם יש לכם חלופה, תעדכנו"
 
"אני לא יודע מה זה גורמים בליכוד", אמר, "אבל בהחלט ראש הממשלה עוסק בהסברה בצורה אינטנסיבית וטוב שכך. הייתה פה תחושה שהנה סוף העולם מגיע, הכלכלה נגמרת, והוא מציג תמונה אחרת. אני שמח שהנתונים של הבנקים ושל הבורסות מראים שהשקל חזק, הכלכלה שלנו חזקה. אני חושב שאנחנו צריכים להפיק את הלקחים לקראת ההמשך ולראות איך אנחנו מחברים את הקרעים".

על השאלה מדוע ראש הממשלה מתראיין רק לכלי התקשורת בחו"ל, השיב: "אני חושב שראש הממשלה יודע היטב שהדברים שהוא אומר  באנגלית מגיעים מהר מאוד לקהל כאן בישראל בצורה מאוד יעילה וטובה. הוא הורג שתי ציפורים במכה אחת, וקצת פחות עוינות יש מהכתבים, הכתבים עושים שם שיעורי בית, חלקם מקשים עליו אבל הוא בהחלט מרגיש נוח בזירה שם".

דנון התייחס לטענת הגורמים בליכוד, לפיהן ראשי המחאה גרועים יותר מה-BDS: "קודם כל צריך להבין בצורה ברורה - המחאה לא מקשה אחת, רוב האנשים שיצאו להפגין נורמטיביים, חוששים למה שקורה פה, לא שבצדק אבל אני מבין לליבם. יש גורמים שהם מיעוט בקרב ראשי המחאה שכן יצאו החוצה להוציא את דיבתנו בשדות זרים. הוציאו הודעות כאלו ואחרות וניסו להפעיל לחץ, וזה בעיניי היה פסול - את הכביסה המלוכלכת נעשה פה בבית".

כשנשאל כיצד יפעל במידה ובית המשפט העליון יחליט לבטל את פסקת הסבירות, ענה: "ראש הממשלה אמר בצורה מאוד ברורה שמעולם בית משפט עליון לא פסל חוק יסוד, ומעולם לא קרה שלא צייתו לפסיקה של בית משפט עליון. קודם כל אני לא חושב שנגיע למקום הזה ומקווה מאוד שלא".

"אם וכאשר בית המשפט העליון יקבל החלטה תקדימית בנושא שקשור לעצמו ויפסול חוק יסוד של הכנסת" הוסיף, "קודם כל כמובן ונכבד פסיקות של בית המשפט. צריך להבין שזה כניסה למשבר חוקתי משמעותי, זה יגרור חקיקה נוספת של הכנסת, אני מאמין שלא נגיע לשם אבל לשאלתכם נכבד כל החלטה של בית המשפט".

באשר לסירובו של נתניהו להתחייב בראיונות השונים כי יפעל ע"פ החלטת בג"ץ, אמר: "אם הוא ישאל הוא יענה. אבל מה שכן אנחנו לא צריכים שהדיון עכשיו יהיה סביב זה. אנחנו מקווים שלא נגיע לשם, בית המשפט יפעיל שיקול דעת ויסתכל על העובדה שבחוק שמדובר, חוק הנבצרות, אין פה שום דבר שנעשה בצורה לא חוקית. אנחנו בנושאים האלו צריכים לסמוך על בית המשפט, בואו נתאזר בסבלנות".

"אנחנו לא לבנון ולכן אין פה בכלל ויכוח. לא יהיו כאלה שיעשו א' ואחרים ב'. אנחנו נכבד החלטות של בית המשפט, כולם. יכול להיות צעדים בתוך הכנסת, הצעות חוק כאלו ואחרות, אם יהיה משבר חוקתי, ולכן אני מקווה מאוד שלא נגיע למצב הזה. חקיקה כזו או אחרת, זה הכלי שנשאר בידי המחוקקים. אבל אני לא חושב שיש פה דיון אם מצייתים ומי יציית, אנחנו לא שם".

על הטענות למרד בליכוד, אמר: "אנחנו מפלגה דמוקרטית, מדברים, מתווכחים. ראינו מספר כשלים בתהליך החקיקה, וחברים אומרים 'בואו נעשה את זה בצורה אחרת'. אני חושב שלצערי הרב שמעתי את לפיד בימים האחרונים, איתו אי אפשר להגיע לשום הבנה. אבל אם נראה שהאופוזיציה לא רוצה להגיע להסכמות אולי אנחנו צריכים לגלות אחריות ולהגיע להסכמות עם עצמנו. אנחנו מספיק אינטליגנטיים להבין איזה דברים נחשבים יותר מסוכנים בקהל הרחב. אני אשמח אם זה יעשה בהסכמה רחבה, אבל אם האווירה הציבורית לא מאפשרת ולפיד ואחרים התאהבו במחאה, אז יש מקום שאולי אנחנו בעצמנו נעשה את הריכוך הזה. אני חושב שיש מקום לחברים בליכוד שבאים ואומרים 'הסגנון של ללכת על הראש ובכל הכוח הוא לא נכון, הוא פוגע במדינה', ולכן אני חושב שננצל את השבועות הקרובים כן לחשוב איך מגיעים להסכמה בשלב הראשון".

"הטעות הראשונית הייתה בהצגת הרפורמה", הוסיף, "אנשים נבהלו לסתם. גם בעילת הסבירות, אפשר היה להגיע להסכמות רחבות. בהתנהלות אנחנו כן צריכים להפיק את הלקחים".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm