זה כבר מספר חודשים בהם מדי שבוע יוצאים אלפים לרחובות להפגין כנגד הרפורמה המשפטית אותה מובילה ממשלת נתניהו. בין המוחים ניתן לראות קבוצות רבות, החל מהמילואימניקים, דרך אנשי ההייטק ועד לשורת הנשים לובשות הגלימות האדומות והמצנפות הלבנות. בשיחה עם ניסים משעל הסבירה מגישת תוכנית כותרות הבוקר פנינה בת צבי מדוע עבורה ה'שפחות' הן נשות השנה שלה.
"אנחנו מדברים על אותה שורה ארוכה של נשים לבושות בגלימות האדומות ומצנפות לבנות, הולכות להן בשקט, דוממות, והדימוי הזה הכה בי השנה. בהתחלה מאוד התנגדתי לו, סלדתי, אמרתי 'מה זה השפחות האלה? מי פה נמצאת במצב כל כך מושפל או פגוע?', ולאט לאט הבנתי לאן כאן הדברים הולכים, נבהלתי והתחברתי לספר הזה ('סיפורה של שפחה') שהפך לסדרה", שיתפה בת צבי. "זה חזק מאוד, זה דימוי מאוד חזק".
עוד הבהירה כי "הספר הזה התפרסם ב־1985, אנחנו כבר נמצאים אחרי המהפכה באיראן. התחיל שם כל המהלך הזה של הדתה, וכל הנושא של פגיעה בנשים מאוד חזקה, בתוך התהליך של ההדתה, לא רק נשים, זה הולך בכיוון שאנחנו מכירים אותו, שקורה פה. זה לא עכשיו, אבל אתה מבין לאן הכיוון, לאן זה הולך וזה מאוד מאוד מפחיד - למשטר דתי. אני פוחדת, אני מוכרחה לומר. אני פוחדת ממה שקורה פה, וצריך לעצור את זה".
"הסיפור עם האוטובוסים, מוחקים תמונות של נשים, יש מקרים שזורקים את הבנות אחורה ואומרים להן 'תתכסו', שנשים תשב במאחור, גברים לפנים. מה? לאן? נגיע לסופרמרקט עם ההפרדה? כל הנושא הזה של ההפרדה, אנחנו לא מכירים אותו כאן. אני באה ממשפחה דתית מאוד, אנשים חיו ביחד, לא סידרו יום נשים יום גברים. למדו איך לחיות יחד. בתל אביב, ברחוב אחד העם, חסידות חיה עם שכן כמו נתן זהבי, וזה מסתדר. הכול היה בהרמוניה. עכשיו זה מפחיד", הודתה לסיום, וסיכמה: "זה התחיל מכמה יחידות והמשיך ל־15 אלף נשים".