האם ישראל בדרך לעסקת חדשה להשבת החטופים? הכתבת המדינית-פוליטית של מעריב, אנה ברסקי, התייחסה הבוקר (שני) בשיחה עם גדי נס בתכניתו ברדיו צפון 104.5FM לדיווחים האחרונים בנושא, והבהירה: "יש ניסיונות, יש רצון, אבל מגעים בפועל? אנחנו לא שם".

בתוך כך, כתב וואלה! ברק רביד דיווח כי ראש ה-CIA ביל ברנס נפגש היום בוורשה עם ראש המוסד דוד ברנע וראש ממשלת קטאר מוחמד בן עבד אל-רחמן אל-תאני כדי לדון עמם במתווה חדש לשחרור החטופים ברצועת עזה.

"הצילו, שלושה חטופים": המסרים שהשאירו לצה"ל החטופים שנורו למוות 

שרי הקבינט המדיני-ביטחוני הצביעו במהלך סוף השבוע במשאל טלפוני על הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה דרך מעבר כרם שלום, כאשר ההצבעה גררה אחריה התנגדות ואף קולות מחאה מצד גורמים שונים בממשלה. "האמריקנים אומרים 'תקשיבו, אנחנו מגנים עליכם חרף המצב הפוליטי המורכב שלנו כי אנחנו נכנסים לשנת בחירות ומשלמים מחיר יקר על המשך תמיכתנו בלחימתכם בעזה. אז אנא מכם, המינימום שבמינימום בינינו הוא הסיוע ההומניטרי'. זה בעצם מטבע שדרכו אנחנו קונים עוד זמן", הסבירה ברסקי.

לדבריה, "ישראל לא מאפשרת להכניס סיוע דרכה, וזה מקשה על מעבר הסיוע. גם אצלנו יש פוליטיקה, וגם אצלנו יש עמדות. כמו למשל השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שהוציא הודעה לתקשורת שהוא מתנגד לסיוע הומניטרי, והצביע נגד, וזה נמשך גם אתמול במהלך ישיבת הממשלה. הוא פנה לראש הממשלה ואמר 'איך זה ייתכן שלא קיבלנו שום תמורה? לא ביקורים של הצלב האדום ושום כלום'. בן גביר אמר: 'לא מספיק שאנחנו מתבקשים להצביע כמו חותמות גומי על משהו שכבר הוחלט'... ואילו ראש הממשלה בנימין נתניהו חזר והסביר לו את הדברים, חזר על אותם הנימוקים של האמריקאים וציין שהובטח סיוע של 200 משאיות כל יום, כך שזה כסף קטן יחסית".

בתוך כך, היא התייחסה גם לעסקת החטופים החדשה שנרקמת. "אני רק אגיד כהערת שולים מאוד בסיסית - מגעים, ככל שיהיו או מתקיימים, בטח לא מתקיימים בתקשורת. כל מסר שמועבר דרך גורם כזה או אחר הוא לרוב פשוט מסר שנועד בכדי להשפיע על דעת הקהל. אני מזהה מחלוקת בין הגורמים המדיניים בארץ. יש ניסיונות, יש רצון, אבל מגעים בפועל? אנחנו לא שם".

על כוונותיו של יחיא סינוואר, אמרה: "התרשמנו שבשלב הזה, בשונה מהשלב הקודם, אין לו באמת אינטרס, ואין לו עניין רב ליזום מהלכים. אגב, זה די ברור למה זה שונה. אז הוא הסכים בסופו של דבר לעסקה שדיברה על הפוגות אש, כי הוא סבר שאין דבר קבוע יותר מזמני, ושהוא יהפוך את ההפוגה הזמנית לקבועה, וכשחידשנו את הלחימה אין לו עניין ללכת על משהו דומה".

סייע בהכנת הכתבה: אריק ברחד, רדיו צפון 104.5FM.