אחת המטרות ששמה ישראל על הכוונת מאז הטבח בשבעה באוקטובר הוא ארגון הפליטים הפלסטינים של האו"ם (אונר"א), לאחר עדויות כי חברים בארגון השתתפו באירועים המזוויעים בעוטף עזה. עד כה, ישראל עצרה 12 מעובדי הארגון, אך טוענת כי אלפים מחבריו מעורבים בפעילות טרור נגד ישראל.
מכה לישראל: צרפת חוזרת לממן את אונר"א
משחק כפול? כך ארה"ב השפיעה על קנדה להמשיך לממן את אונר"א
דוח שהוגש היום (שני) לאו"ם מצא ממצאים מעורבים בנוגע לטענות, וקבע כי "לאונר"א בעיות בהפגנת ניטרליות מול ארגונים ברצועה, אך ישראל טרם סיפקה ראיות לטענות למעורבות נרחבת".
בדוח נכתב כי בחודש מרץ סיפק האו"ם את רשימת העובדים המלאה לישראל, במטרה שתאשש טענותיה. נטען כי יחסית לארגוני סיוע דומים של האו"ם, לאונר"א תשתית מתקדמת לשמירה על ניטרליות מבחינה פוליטית. עם זאת, ישנה בעיה מהותית בכך שהארגון מגייס עובדים בעיקר מקרב תושבי הרצועה – שחלקם גם ממקבלי הסיוע בעצמם. עוד צוין כי חלק מחברי הארגון ביטאו בפומבי הצהרות פוליטיות שמתנגשות עם מטרת הניטרליות של הארגון, וכן כי תכנים בחומרי לימוד של בתי ספר של אונר"א כוללים תכנים בעייתיים.
דובר משרד החוץ הגיב לעיקרי הדוח ומסר: "ארגון הטרור חמאס חדר לאונר״א-עזה בצורה רחבה כל כך, שלא ניתן לומר עוד איפה נגמרת אונר״א ואיפה מתחיל חמאס. עם למעלה מ-2,135 מעובדי אונר״א שהם פעילי ארגוני הטרור חמאס וג׳האד אסלאמי, וחמישית מהנהלת בתי ספר של אונר״א שהם פעילי חמאס, הבעיה באונר״א-עזה היא לא של כמה תפוחים רקובים - זהו עץ רקוב ומורעל ששורשיו הם חמאס.
"הדוח מתעלם מחומרת הבעיה ומציע פתרונות קוסמטיים שלא מתמודדים עם ההיקף העצום של חדירת חמאס לאונר״א עזה. כך לא נראית בחינה אמיתית ויסודית. כך נראה רצון לעקוף את הבעיה ולא לקרוא לה בשמה. ישראל קוראת למדינות התורמות להימנע מלהעביר כספים של משלמי המיסים שלהם לאונר״א-עזה שכן תרומות אלו יגיעו לארגון הטרור חמאס, דבר המנוגד לחקיקה של המדינות התורמות עצמן. ישראל קוראת למדינות התורמות להעביר כספיהן לארגונים הומניטאריים אחרים בעזה. אונר״א-עזה היא חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון. ישנם פתרונות אחרים".